Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu després de l’assemblea general de Progressistes-SDP de dissabte.
Josep Lluís Donsión i Jaume Bartumeu després de l’assemblea general de Progressistes-SDP de dissabte.

Progressistes-SDP aposta per situar les prioritats en els temes quotidians


Escrit per: 
Redacció/Foto: Progressistes-SDP

Progressistes-SDP aposta per una “democràcia cívica” que permeti encarar “una agenda reformista”, així com un “canvi en l’exercici de la política” que permeti “situar les prioritats en el temes de la vida quotidiana” com serien treball, salut, educació, cultura, habitatge i pensions de jubilació.
Així s’assegura en la ponència presentada conjuntament pel president de la formació, Jaume Bartumeu, i el conseller de Cultura lauredià, Josep Lluís Donsión, en l’assemblea general que va celebrar la formació dissabte i que, entre d’altres, va servir per abordar com encara el partit les comunals del desembre vinent.
Uns comicis per als quals Progressistes-SDP vol adaptar la seva proposta “a l’àmbit de preocupació de la ciutadania en el seu entorn més proper”, i ho vol fer amb una “mentalitat constructiva i també empàtica i inclusiva”. En aquest sentit, i com es recull en la ponència, la formació defensa, igual com ja va fer fa quatre anys, que les corporacions parroquials s’haurien de governar “no des d’una més o menys forta ideologia sinó des d’una posició compartida de corresponsabilitat en la gestió de les coses”.
Per això, i seguint les passes iniciades amb Laurèdia en Comú, els militants de la formació progressista van aprovar la proposta de resolució que plantejava la ponència que no és altra que la d’encomanar als comitès parroquials perquè, en coordinació amb la comissió política nacional, explorin les possibilitats de “participar en candidatures d’ampli acord sense exclusives ni a priori, amb la finalitat de trobar una posició compartida de corresponsabilitat en la gestió comunal”.
Així, i tal com va confirmar Bartumeu a la finalització de l’assemblea general, la formació renuncia a presentar llistes en solitari als comicis i s’aposta per ser-hi presents a través de plataformes, marques blanques o coalicions. De fet, des de la formació ja s’havien mantingut alguns contactes informals amb diferents grups i persones per explorar l’opció d’avançar en aquesta direcció.

Participar del debat públic i dir les seves opcions

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, va incidir, en la intervenció inicial a l’assemblea general, en la importància que el centreesquerra estigui present en el debat públic on “ha de parlar, opinar i dir quines són les seves opcions” i més en un moment en què “la situació actual és preocupant”. Bartumeu, que va lamentar que cinc mesos després de les eleccions “sembla que estiguem en una sessió contínua del Festival del còmic”, va recordar que el creixement econòmic és “feble” i que hi ha damunt la taula dossiers complexos com la reforma de la jubilació i les propostes de retallades en sanitat i seguretat social.

Progressistes-SDP
aposta
situar
prioritats
temes
quotidians

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte