Diari digital d'Andorra Bondia
Zoppetti, amb la resta de candidats, ahir a l’edifici de la llar de jubilats d’Escaldes-Engordany.
Zoppetti, amb la resta de candidats, ahir a l’edifici de la llar de jubilats d’Escaldes-Engordany.

Progressistes-SDP proposa la creació de pisos tutelats per a la gent gran


Escrit per: 
Agències / Foto: M.P.

Els candidats de Progressistes-SDP a la territorial d’Escaldes-Engordany, Elisabet Zoppetti i Marc González, acompanyats del número 13 a la llista nacional, Víctor Naudi, es van reunir amb la gent gran de la llar de jubilats de la parròquia per donar-los a conèixer una de les mesures que, en cas d’arribar a governar, tirarien endavant i que està relacionada amb la creació d’una sèrie de pisos tutelats que anirien situats just a sobre de la mateixa llar, segons va informar Zoppetti.
La iniciativa permetria que la gent gran pogués “viure amb certa tranquil·litat” durant el temps que passa des que es jubilen fins que, per necessitat, han de fixar la seva residència a un geriàtric. A més, seria una ajuda per a totes les persones que obtenen una pensió deficitària, que pateixen manca de mobilitat o que, senzillament, viuen soles. Per tant, “aprofitant que ja hi havia un projecte aquí”, ja que el Comú d’Escaldes-Engordany havia d’ampliar les seves dependències en aquest indret, els progressistes han planificat la construcció d’aquests pisos que, a més, estan en una zona cèntrica, “hi ha bons accessos, no estarien sols”, tindrien servei de cuina i “se’ls ofereix tot un ventall de possibilitats que els ajudaria a viure tranquil·lament”. Tot i això, aquesta és una proposta inicial i la candidata no va quantificar el nombre de pisos que s’hi podrien construir. “Caldria veure fins on es pot pujar l’edifici i quants habitatges en sortirien”, va declarar.
Quant a altres temes tractats durant la reunió, tant Zoppetti com González van expressar la voluntat del partit per “millorar les condicions de tots els avis”, ja que “el que no pot ser és que alguns d’ells estiguin passant el mes amb pensions de misèria”, va dir la candidata. A més, va considerar com a ineludible i necessari que l’import de les retribucions se situï al nivell del salari mínim, perquè a Andorra “és tot molt car”. Per finalitzar, va posar en relleu que també és necessària una millora de l’atenció domiciliària adreçada als més grans, perquè “avui en dia considerem que és molt feble i l’hem de millorar sí o sí”.

Progressistes-SDP
proposa
creació
pisos
tutelats
gent gran

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte