Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell nacional de Progressistes-SDP de dissabte passat.
Un moment del consell nacional de Progressistes-SDP de dissabte passat.

Progressistes-SDP serà a quatre parròquies amb llistes renovades


Escrit per: 
Redacció / Agències / FOTO: SDP

El consell nacional de Progressistes-SDP va validar dissabte per unanimitat les candidatures de cara als comicis generals del 7 d’abril vinent, on finalment, i al marge de la candidatura nacional encapçala per Josep Roig i Sandra Cano, la formació serà present a quatre parròquies.

Així, Àngel Dalmau i Meritxell Pujol lideraran el projecte progressista a Andorra la Vella,  Elisabet Zoppetti i Marc Garriga ho faran a Escaldes-Engordany, Aaron Comella i Judith Montor a Encamp, i finalment, Felip Gallardo i Albert Granyena conformaran el tàndem de la formació a Ordino.
Pel que fa a la llista nacional, Progressistes-SDP va informar que serà paritària i que en els set primers llocs hi haurà dos candidats i cinc candidates. També s’aposta per la renovació amb la incorporació de tres joves als llocs, 5è, 6è i 7è d’una llista que tanquen Delfí Roca, Víctor Naudi i Jaume Bartumeu.
La voluntat dels progressistes és “trencar la bossa d’abstenció preocupant que s’ha format en les dues últimes convocatòries electorals” i així de passada aconseguir que nous votants s’interessin pel seu projecte, tal com va destacar el president de la formació, Jaume Bartumeu. És per això que la llista nacional “s’ha renovat per la banda de la joventut” amb l’entrada de tres persones joves. Bartumeu, però, no es va atrevir a vaticinar quina seria l’aspiració en nombre de consellers que els agradaria aconseguir, tot i que la fragmentació de múltiples candidatures de “centredreta i que miren més cap a la dreta que no pas el centre” fa pensar al líder del partit que els hauria de perjudicar “més aviat poc”.
L’excap de Govern va defugir de qualsevol resposta amb relació a un escenari postelectoral de pactes i es va comprometre a parlar-ne “quan toqui”. Pel que fa al suport explícit que podria mostrar SDP a aquelles parròquies on no ha format llista, Bartumeu va apuntar que encara no han decidit què faran, però que en cap cas “es cridarà a anar contra DA”.
El que també segueix sent una incògnita és el que faran els progressistes a la parròquia laurediana, on la idea segueix sent la de reeditar una candidatura transversal com la de Laurèdia en Comú, que va permetre entrar a la corporació comunal. “Si s’aconsegueix travar una candidatura transversal i amb el mateix esperit que LC nosaltres hi serem, per nosaltres es farà”, va insistir Bartumeu, que va voler mantenir la porta oberta a aquesta possibilitat. Amb tot, va recordar, però, que no depèn de la seva formació que la llista pugui ser una realitat. “Nosaltres ja fa temps que diem que s’ha de fer, depèn que d’altres forces i personalitats de dins de Laurèdia en Comú comparteixin el mateix criteri que nosaltres”, va sentenciar.

SDP
eleccions generals
candidatura
candidatures parroquials

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte