Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Roig i Víctor Naudi es van reunir amb responsables de l’Associació de Propietaris de Terres Andorranes, ahir.
Josep Roig i Víctor Naudi es van reunir amb responsables de l’Associació de Propietaris de Terres Andorranes, ahir.

Progressistes-SDP volen fer de la pagesia un plus per atreure turisme


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig, acompanyat per Víctor Naudi es van reunir amb els responsables de l’Associació de Propietaris de Terres Andorranes durant una hora i mitja ahir al matí. Segons va explicar Naudi, aquest col·lectiu arrossega problemàtiques per les diferents modificacions que hi ha hagut a la Llei del sòl. En aquest sentit, des de Progressistes-SDP els van exposar les polítiques previstes en matèria urbanística i de territori que porten al seu programa. Entre totes, destaca la voluntat que tenen que els comuns recuperin part de les competències que ja tenien en l’àmbit urbanístic i “que han perdut amb les modificacions del senyor Martí”. En aquesta línia, aposten per restituir certes qüestions referents a la modificació de Llei de competències que consideren que són “inconstitucionals”, i també per la conservació de la pagesia lligada “al turisme que hem de conservar”, va manifestar Naudi.
Des de l’APTA volen definir el futur del país que es vol, i critiquen “certes desigualtats entre grans i petits propietaris i que no es tingui en compte l’aspecte patrimonial en prioritzar les promocions especulatives”, va lamentar Naudi. Davant d’aquests neguits, els progressistes van explicar que la seva visió de país exigeix conservar l’equilibri i fer de l’espai natural i de la pagesia “un plus de cara al turisme del Principat”, va comentar Naudi.
SDP té en compte la possible desaparició del cultiu del tabac “en un marge de transitòria que entenem que serà abans de 30 anys”, i per aquest motiu volen aplicar mesures compensatòries amb els cultius alternatius, “i una d’elles és el turisme”. Proposen que es donin incentius i ajuts per mantenir el paisatge, la ramaderia i la pagesia.
Des d’SDP consideren que “s’ha de buscar l’equilibri en les cessions de les compensacions de la Llei d’ordenament del territori”, va dir Naudi. 
Els líders progressistes van explicar als propietaris dels terrenys que entenen que davant la desaparició del tabac s’ha d’apostar “pel turisme i la qualitat de vida que tenim al país, així com el paisatge de muntanya únic, i entenem que la pagesia té un rol important i això s’ha de fer amb els poders públics”, va concloure Naudi, que figura a la llista nacional de Progressistes-SDP com a número 13.

Progressistes-SDP
pagesia
turisme
atraure
plus

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte