Diari digital d'Andorra Bondia
L’informe remarca també que el Govern no va cotitzar a la CASS primes de maternitat.
L’informe remarca també que el Govern no va cotitzar a la CASS primes de maternitat.

Prop de setanta treballadors públics superen el límit d’hores extres permès


Escrit per: 
Redacció/Agències/Foto: Jonathan Gil

Fins a 69 treballadors de l’Administració van superar el 2016 el límit d’hores extraordinàries previst pel reglament de sistemes de compensació, segons es desprèn de l’informe del Tribunal de Comptes relatiu als treballs de fiscalització corresponents al tancament de l’exercici 2016 del Govern.
L’informe, en què es recorda que el màxim d’hores extraordinàries autoritzades i compensades amb retribució per persona és de 120 l’any i que les compensades amb temps no poden sobrepassar les 80 hores de descans per any, posa de manifest que 41 empleats públics en van fer entre 120 i 150, 13 entre 150 i 200, 11 entre 200 i 300, 3 entre 300 i 350 i que, fins i tot, un treballador va superar les 350 hores extraordinàries.
A més a més, el Tribunal de Comptes remarca en l’informe que “aquestes pràctiques són observades de manera recurrent”, un fet que el fa concloure que “podrien ser indicadores de debilitats i ineficiències organitzatives”. Així mateix, l’òrgan fiscalitzador assenyala que, de forma generalitzada, l’autorització i la justificació d’aquestes hores extraordinàries es fa amb posterioritat a la seva execució.
Quant al personal de caràcter eventual, el tribunal també detecta incompliments de les disposicions del Codi de relacions laborals pel que fa a les hores extraordinàries. Així, segons la normativa, els treballadors de caràcter eventual no poden superar les 50 hores extres mensuals, un límit que com a mínim han superat dos treballadors.
D’altra banda, el tribunal, que incideix un any més en el fet que no s’ha desenvolupat el reglament per crear el registre de personal que preveu la Llei de la funció pública, posa de manifest també que, malgrat les disposicions de la Llei de la CASS, l’executiu no va sotmetre a cotització a la seguretat social els imports satisfets per primes de maternitat, dietes fixes de justícia i matrimoni, per un import de 52.260 euros.
A més, l’òrgan fiscalitzador remarca que el Govern va fer efectives retribucions per un import superior al mig milió d’euros per conceptes que no tenen cap normativa legal que els empari, com poden ser el de guàrdies forenses, indemnitzacions prefetàries, prima secció canina (policia) i primes pagades a personal educatiu, bombers i d’hivern pel fet de treballar al Pas de la Casa.

 

setanta
treballadors públics
superen
hores extres
permès

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte