Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha explicat aquesta tarda la modificació de la Llei qualificada d’immigració.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha explicat aquesta tarda la modificació de la Llei qualificada d’immigració.

Prova pilot de temporers d’estiu per acabar amb la manca de mà d’obra


Escrit per: 
M. S. / Foto: SFGA

Amb la voluntat de mirar de pal·liar els problemes de falta de mà d’obra que s’ha denunciat des del teixit empresarial, el Govern posarà en marxa aquest estiu una prova pilot amb l’obertura d’una quota d’immigració per a uns 500 treballadors temporers, sempre, igual que amb les quotes actuals, amb la possibilitat d’ampliar-la fins a un 30%.

Així ho ha anunciat avui el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que ha precisat que les autoritzacions d’aquesta quota especial, que es podran sol·licitar fins al 15 de setembre, tindran vigència entre l’1 de juny i el 31 d’octubre del 2022.

Rossell, que ha comparegut al costat del ministre portaveu, Eric Jover, després de la sessió del consell de ministres, ha informat també que el Govern havia donat el vistiplau a la modificació de la Llei qualificada d’immigració, un text “consensuat amb els actors” i amb el qual es busca facilitar que les empreses puguin trobar treballadors.

En aquest sentit, Jover ha admès que amb la represa de l’activitat econòmica després de la pandèmia de la Covid el mercat laboral estava “fortament tensat”, ja que “hi havia 400 persones inscrites al Servei d’Ocupació i s’ofertaven 1.200 llocs de treball”, un fet que començava a ser “problemàtic”, ja que podia “frenar” la recuperació de l’activitat.

Per tot plegat, el Govern modifica amb “caràcter excepcional” la Llei qualificada d’immigració, uns canvis que afectaran únicament les autoritzacions d’immigració temporals presentades l’any 2021 o el 2022, segons ha explicat Rossell.

Així, es modifica l’apartat 5 de l’article 26, que estableix que l’autorització d’immigració temporal té caràcter improrrogable i no se’n pot sol·licitar una altra fins que hagin transcorregut 5 mesos des del seu venciment, suspenent-ne la seva aplicació. De manera que els titulars d’aquestes autoritzacions podran sol·licitar una nova autorització temporal sense que sigui necessari que hagi transcorregut aquest temps des de la data de venciment de l’autorització anterior, tal com ha detallat el titular de Justícia i Interior.

A més, Rossell ha indicat que es proposa també allargar les autoritzacions de la temporada d’hivern 2021-2022, que vencien el primer de maig, fins al 31 de maig, de manera que els seus titulars podran accedir o a la quota general o a la quota temporal per a l’estiu.

prova pilot
temporers d’estiu
mà d’obra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte