Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge d'una mesa electoral en una convocatòria passada
Imatge d'una mesa electoral en una convocatòria passada

Proves d'antígens als membres de meses electorals i 36 excuses acceptades


Escrit per: 
Redacció / Foto: Viurealspirineus

Les persones designades com a segon suplent a les meses electorals per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya que tindran elloc diumenge vinent poden demanar cita al seu Centre d’Atenció Primària (CAP) de referència per fer-se el test d’antígens, portant el nomenament i targeta sanitària, segons informen des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. A més, si per algun motiu els titulars i els primers suplents de les meses electorals no han rebut cita, també poden demanar-la directament al seu CAP.

D’aquesta manera, els segons suplents se sumen als presidents i vocals de les meses electorals a la possibilitat de fer-se una prova ràpida de detecció de coronavirus al seu CAP.

D'altra banda, segons recull Ràdio Seu en una entrevista al vicealcalde, Francesc Viaplana,  tots els col·legis electorals del municipi es podran constituir amb normalitat. De les mmés de noranta al·legacions presentades davant la junta electoral de zona per excusar-se com a membres de mesa, només 36 haurien estat acceptades, hi afegeix Viaplana. Set de les al·legacions acceptades corresponien a la mesa de l'Arxiu Comarcal, on es va haver de repetir el sorteig. Segons l'Ajuntament, la xifra de 36 no és molt diferent de la d'anteriors cites. Per exemple, el desembre de 2017 se'n va acceptar 31, segons la informació recollida per l'emissora municipal.

En tot cas, des del consistori urgellenc consideren garantits els mitjans, tant humans com tècnics, perquè es pugui desenvolupar la jornada electoral amb totes les mesures de seguretat contra la COVID-19 i evitant les aglomeracions, amb decisions com la creació de circuits de sentit únic per impedir creuaments de persones als locals de votació.

test
antigens
eleccions
excuses
36
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic