Diari digital d'Andorra Bondia
La reunió telemàtica entre el grup parlamentari socialdemòcrata i la UHA.
La reunió telemàtica entre el grup parlamentari socialdemòcrata i la UHA.

PS i Unió Hotelera coincideixen que la llei òmnibus "no dona resposta" a les necessitats del sector turístic


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

Diferents integrants del grup parlamentari socialdemòcrata s’ha reunit telemàticament amb representants de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) per analitzar la situació en la què es troba actualment el sector i fer repàs de les mesures previstes en la darrera llei òmnibus. En aquest sentit, i segons ha informat la formació, en la trobada s'ha constat que la Llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2 “no dona resposta” a les necessitats actuals dels diferents sectors econòmics vinculats al turisme en general, i més concretament del sector hoteler.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha manifestat que “de res val mirar enrere a com es va elaborar” el text legal i ha demanat “treballar amb noves propostes i solucions, sigui per via reglamentària o per via de modificació legal”. Així, cal revisar la reglamentació de les suspensions temporals dels contractes de treball i de les vacances, perquè hi ha hagut un canvi de les regles “i això està posant en moltes dificultats els sectors econòmics,  especialment aquells que estan més vinculats al turisme”.

Des de la formació socialdemòcrata s'ha lamentat que a l’hora de redactar i treballar la nova llei òmnibus no hi hagués interlocució amb els representants dels diferents sectors econòmics, ni es contrastessin les disposicions legals que es volien posar en marxa amb la seva aplicació pràctica amb les persones que estan sobre el terreny. En aquesta línia, els hotelers han insistit en la seva disconformitat amb l’obligació de mantenir un 25% de la plantilla fora de l’ERTO.

PS
Unió Hotelera
coincideixen
llei òmnibus
no dona resposta
necessitats
sector turístic

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte