Diari digital d'Andorra Bondia

PSC-Progrés assegura que l’informe del Síndic de Greuges els dóna la raó


Escrit per: 
Agències


El grup municipal de PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha donat a conèixer, a través d’un comunicat, que el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha elaborat un informe que “dóna la raó a la denúncia presentada per Progrés al mes de gener referent a l’accés a la informació, a les còpies i a la data de les convocatòries de les sessions”.

PSC-Progrés va presentar la denúncia el gener d’aquest any. Segons s’apunta en el comunicat, la resolució del Síndic repassa les diferents demandes de Progrés i “constata que cal vetllar perquè tots els regidors del consistori puguin desenvolupar les seves tasques municipals amb plenes garanties”. I en aquest sentit, s’assenyala que “s’ha de respectar l’accés a la informació i a la legalitat vigent en aquesta matèria”.
Després d’estudiar la resolució, Progrés “exigeix a l’alcalde Batalla i a tot l’equip de govern que compleixi la resolució del Síndic de Greuges, facilitant l’accés a la informació als membres del consistori en el temps i la forma que recull la normativa vigent”. Des del grup municipal es lamenta que “l’Ajuntament ha tardat més de sis mesos a contestar a les peticions del Síndic tot i la insistència de Progrés i del mateix Ribó”.
Així, i quant a les diferents demandes de Progrés, la resolució de Ribó deixa clar que “els dies de la convocatòria compten a partir de l’endemà en què es fa la convocatòria, sense tenir en compte els festius i deixant transcórrer sencer el dia de la sessió” i “en conseqüència, hi ha d’haver dos dies sencers laborables per fer les consultes oportunes”.

Pel que fa a la queixa sobre la informació facilitada als regidors, que des de Progrés es considerava incompleta i que no hi havia temps per poder-la consultar, el Síndic de Greuges insisteix en la resolució que “la informació ha de ser prou clara i completa”.
Quant a la possibilitat d’obtenir còpies de la informació, Ribó manté que “l’accés a la informació municipal documental implica el dret del regidor a obtenir-ne una còpia”.

I finalment, sobre les queixes del grup de l’oposició relatives a les respostes a les demandes escrites, el Síndic recorda que “l’alcalde i l’equip de govern han de tenir la voluntat efectiva de facilitar les tasques dels regidors”.
Així, i després de rebre l’informe del Síndic, el portaveu del grup de PSC-Progrés a l’Ajuntament, Jordi Mas, va destacar que des de la formació s’espera “un canvi d’actitud de l’alcalde Batalla perquè es compleixi d’una vegada la legalitat vigent i les recomanacions del Síndic de Greuges de Catalunya”.
Així mateix, Mas també va insistir que “no és normal que l’equip de govern tardi més de sis mesos a contestar als requeriments del Síndic, ja que és un desprestigi per al mateix Ajuntament”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte