Diari digital d'Andorra Bondia

PSC-Progrés de la Seu d'Urgell proposa un replantejament del Bus Interurbà


Escrit per: 
Agències


El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat una proposta d’acord pel plenari del proper dilluns per tal de fer un replantejament 'global i urgent' del funcionament i utilització del Bus Interurbà per 'adaptar-lo a les necessitats reals de la població'.

A la mateixa proposta també es contempla la creació d'una comissió d’estudi amb representació de tots grups municipals, que, entre d’altres qüestions, estudiï 'reduir les parades, modificar els horaris, i potenciar alguns recorreguts'.

PSC-Progrés també apunta, a través d'un comunicat, la necessitat de canviar el model d’autobús per un de més petit que facilitaria l’accés a Castellciutat i aplicar preus reduïts o gratuïts als col·lectius com les persones majors de 65 anys, les famílies nombroses, persones amb algun tipus de discapacitat física, o nens i nenes de fins a 12 anys. Al mateix temps, també aposten per potenciar el servei als dies de mercat i ampliar-lo al dissabte.

El grup municipal de PSC-Progrés afirma que després de gairebé un any des de la seva posada en funcionament, aquest servei ha registrat una utilització 'molt per sota de l’esperada i desitjada provocant un augment de les aportacions dels diferents ajuntaments pels pocs bitllets venuts'. En aquest sentit, el grup municipal a l'oposició recorda que el servei té un cost 'considerable' pels diferents ajuntaments que hi participen, de prop de 140.000 euros a l’any, 'sense que se’n tregui el rendiment esperat'. Segons el portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Jordi Mas, 'tot i la poca utilització del Bus Interurbà i la necessitat urgent de replantejar el funcionament actual des del grup de Progrés continuem apostant per fomentar un transport públic alternatiu al privat'.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte