Diari digital d'Andorra Bondia

PSC-Progrés exigeix a Batalla que aturi l’actualització del cadastre


Escrit per: 
Redacció


El grup municipal de PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell acusa l’alcalde, Albert Batalla, d’“actuar d’esquena als grups municipals” i exigeix que s’aturi immediatament el procés de revisió del cadastre a la ciutat.

PSC-Progrés recorda que l’Ajuntament va fer una sol·licitud formal, fa més d’un any, a la delegació d’Hisenda de Lleida (Centre de Gestió Cadastral), per començar la revisió dels valors cadastrals al municipi de la Seu. I per això el grup lamenta que l’equip de govern s’adrecés al cadastre de Lleida i no ho comuniqués als grups municipals fins que va transcendir als mitjans de comunicació, ara fa unes setmanes.
En aquest sentit consideren que aquesta actualització, a més de suposar un increment del 100% del rebut de l’IBI els anys vinents, també tindrà efectes directes en l’augment d’altres impostos, com la taxa sobre la renda de les persones físiques (IRPF), l’impost  de les plusvàlues, el de transmissions i el de successions i donacions.
Progrés troba “del tot reprovable” que l’alcalde i el govern municipal, format per CiU i ERC, diguin que abaixaran els impostos un 0,5% l’any vinent i que després sol·licitin una actualització cadastral amb efectes per al 2011, cosa que suposarà “multiplicar per dos el valor actual de l’impost de béns immobles (IBI)”. Progrés ressalta que, tot i que la normativa aconsella actualitzar els valors cada deu anys, són molts els ajuntaments que no ho fan i, a més, els valors a la Seu “ja són molt alts”, tal com assenyalen. En tot cas, Hisenda no inicia cap actualització que no hagi estat prèviament sol·licitada pels consistoris.
Segons el portaveu del grup municipal de PSC-Progrés, Jordi Mas, “és injustificable aquesta manera de fer en un assumpte d’aquesta transcendència, demanant d’amagat la revisió fa més d’un any sense comunicar-ho als grups municipals”. Mas ha afegit: “Exigim que s’aturi el procés.”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte