Diari digital d'Andorra Bondia

PSC-Progrés veu “proper” el pacte amb l’equip de govern


Escrit per: 
Redacció / Foto: PSC-Progrés


El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu valora positivament les negociacions i el treball que s’està portant a terme amb l’equip de govern municipal per arribar a un acord o a un pacte d’austeritat, segons es va assegurar ahir des del grup a través d’un comunicat.

Aquest acord tindria com a principal objectiu equilibrar les despeses municipals i els ingressos reals de l’Ajuntament, adaptant les finances municipals a la situació de crisi econòmica, i mirar de reduir, en tres anys, les despeses municipals en 1 milió d’euros.
Així, segons Progrés, la reducció de les despeses municipals s’hauria de realitzar a través de la disminució dels costos de personal, dels costos de funcionament de determinats serveis i de les transferències corrents. El contingut de l’acord detallaria de manera més específica i concreta les partides i els imports que s’hauria de modificar per a cada anualitat.
En aquest sentit, des del grup de l’oposició s’ha proposat un dotzena de mesures per facilitar l’equilibri de les finances municipals. Entre d’altres, la reducció del 10 per cent dels salaris dels regidors i de les assignacions als grups polítics perquè els regidors siguin els primers a donar exemple de contenció i d’austeritat. També s’ha proposat que no s’externalitzi el servei de neteja per poder estalviar una quantitat important de diners.
A la vegada, aquest pacte d’austeritat hauria de garantir que no s’augmentin els impostos i les taxes municipals per sobre de l’IPC durant els anys que duri l’acord per no penalitzar els ciutadans de la Seu d’Urgell.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte