Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de comú d’ahir a la tarda a Encamp.
Un moment de la sessió de consell de comú d’ahir a la tarda a Encamp.

PS+I manté que l’adjudicació del pla de dinamització incompleix la llei


Escrit per: 
Redacció/Agències / FOTO: E.J.M.

Els consellers de PS+I al Comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, van advertir ahir que l’adjudicació directa realitzada per la junta de govern de la corporació a l’empresa Intueri Consulting SLU, per un import de 44.720 euros, per redactar el pla director per a la dinamització econòmica de la parròquia, no compleix la Llei de la contractació pública. 
En la sessió de consell de comú d’ahir, Sans va recordar que la llei exigeix que per fer una adjudicació directa l’import no ha de superar els 10.000 euros i, a més, s’han de demanar tres pressupostos i escollir el més econòmic, un fet que pot no haver-se produït en aquesta ocasió. Davant d’aquesta sospita d’il·legalitat, el conseller va exigir anul·lar la contractació. 
Sans va lamentar que la decisió hagi deixat fora de l’opció de competir per l’encàrrec a les empreses del país especialitzades en aquests tipus de treball. “Deuen estar ben contentes que s’hagi fet directament, contravenint la llei de contractació”, va apuntar irònicament. “Sap greu que, quan pretenem dinamitzar l’economia de la nostra parròquia, no confiem ni en les empreses d’Encamp ni en les del país”, va assegurar. El conseller socialdemòcrata també va lamentar que “el cònsol major va demanant la implicació en un projecte de pla de dinamització dels altres grups polítics, però després hi ha coses que les fan a porta tancada”.
La petició de PS+I va rebre el suport dels altres dos consellers de la minoria, els representants de Liberals+Independents Jordi Troguet i Maribel Lafoz, mentre que el cònsol major, Jordi Torres Arauz, tot i expressar la convicció d’haver fet les coses correctament, va obrir la porta a la possibilitat de fer marxa enrere si així ho recomanen l’interventor i els serveis jurídics. 
Lafoz es va sorprendre de la denúncia de Sans i va demanar també al cònsol que anul·lés la redacció del pla comercial fins que es determini si l’adjudicació s’ha fet correctament. Lafoz, a més, també va valorar negativament que l’equip de la majoria no hagi tingut en compte l’oposició, com va passar amb l’organigrama comunal. 
Per la seva part, Troguet va recordar que fa un temps una empresa encampdana va presentar un esborrany d’un pla de dinamització comercial, a meitat de preu del que ara s’ha contractat, i va lamentar que  l’equip de govern l’ha deixat al calaix.
Torres va insistir que aquesta setmana quedarà resolt el dubte sobre l’adjudicació, però va reiterar la seva confiança en l’interventor. També va argumentar la tria d’Intueri Consulting, una empresa que ha treballat amb el Govern en la redacció del pla estratègic de turisme de compres, i que ha demostrat “professionalitat i experiència”. El cònsol va insistir que en l’elaboració del pla compta amb tots els membres del Comú, també la minoria, ja que és “una eina per als mandats posteriors”, i va expressar la voluntat que tothom s’hi impliqui. Torres va recordar que els quatre objectius del pla són l’augment de la competitivitat del comerç encampadà, fer-lo més atractiu, aconseguir una millor oferta comercial i turística, i regenerar l’espai urbà. Si el calendari es manté, el pla ha d’estar acabat a l’estiu per començar a implementar les accions abans que acabi l’any.
D’altra banda, en la sessió del consell de comú es va adjudicar la redacció del projecte de l’escola bressol del Pas de la Casa, per 90.000 euros, que estarà acabat al maig i les obres es podran adjudicar a l’estiu. També es va acordar convocar les empreses al concurs per construir l’ETAP (depuradora) del Pas de la Casa, que costarà uns 600.000 euros, així com la rehabilitació del circuit de gel del nucli encampadà, per 120.000 euros, i l’atorgament de 157.000 euros a onze entitats culturals i socials de la parròquia.
Al final de la sessió es va procedir a la licitació dels cortons perquè els ramaders pugin portar a pasturar el bestiar durant l’any. Una desena de ramaders van participar a la subhasta pública, a la qual van assistir, com a convidats, el ministre d’Ordenament Territorial, l’encampadà Jordi Torres, i el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila.

 

Comu d'Encamp
Joan Sans
pla de dinamització econòmica
PS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte