Diari digital d'Andorra Bondia
Raul Ferré, Sílvia Ferrer i Esther Molné, ahir al Consell General.
Raul Ferré, Sílvia Ferrer i Esther Molné, ahir al Consell General.

Publicitar serveis de prostitució es podrà multar amb fins a 30.000 euros


Escrit per: 
M. S. / Foto: Demòcrates

Fer publicitat de serveis de prostitució a través dels mitjans de comunicació serà tipificat com a delicte menor i sancionat amb multes de fins a 30.000 euros o bé fins al triple del valor del benefici obtingut en el cas que aquest fos superior. 

Així ho preveu si més no la proposició de Llei de modificació de la Llei qualificada del Codi penal entrada a tràmit parlamentari pels tres grups que donen suport a l’executiu, i que van presentar ahir les conselleres generals Esther Molné (Demòcrates), Sílvia Ferrer (Liberals d’Andorra) i el parlamentari Raul Ferré (Ciutadans Compromesos), que van destacar que l’acord consensuat per les tres formacions respon “a una demanda per part de les associacions de dones del país que ens han fet arribar en repetides reunions durant aquests darrers mesos”.

Concretament, segons va precisar Molné, la proposició de llei preveu que s’afegeixi un paràgraf al primer apartat de l’article 151 del Codi penal que deixi clar que, “qui per qualsevol mitjà faci publicitat explícita o implícita de la prostitució d’altri ha de ser castigat amb pena de multa de fins a 30.000 euros o fins al triple del benefici obtingut si és superior”. Així mateix, s’especifica també que “només respon del delicte de publicitat de la prostitució d’altri l’administrador de la publicació o programa en el qual aparegui la publicitat”.

En aquest sentit, Molné va explicar que “es considera que la persona que es prostitueix és una víctima” i per tant si és aquesta “la que faci la publicitat això no es consideraria un delicte menor”. Per contra, va continuar la consellera general demòcrata, “sí que es vol evitar que persones que poden fer passar missatges i comunicar a través dels mitjans es lucrin fent publicitat de la prostitució que entenem que és una forma d’explotació de la persona”.

Interpel·lada sobre per què ara i no abans per tirar endavant aquesta iniciativa, Molné, que espera que en uns sis mesos pugui completar el tràmit parlamentari i entrar en vigor, va admetre que “s’hauria pogut fer abans” tot i que va remarcar que “sí que es vol evitar que persones que poden fer passar missatges i comunicar a través dels mitjans es lucrin fent publicitat de la prostitució que entenem que és una forma d’explotació de la persona”.

publicitar
serveis
prostitució
multa
30.000 euros

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte