Diari digital d'Andorra Bondia

Pujol i Batalla demanen el vot dels 12.000 residents amb dret a vot 'en un moment difícil per Catalunya'


Escrit per: 
Agències/Foto: N.M.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, i el cap de llista de Convergència i Unió per Lleida a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, han demanat als catalans residents al país que votin a les eleccions del proper 28 de novembre.

En una xerrada que han fet, aquest dissabte al vespre a l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany, han insistit en què és un moment difícil per Catalunya, i cal que els 12.000 catalans amb dret a vot que resideixen al Principat 's'impliquin pel seu país' i no renunciïn al seu dret a vot per 'la mandra que pugui suposar haver de votar per correu', tal com ha insistit Batalla.

Els representants de CiU han estat rebuts pels membres més importants del PLA, incloent els ex caps de Govern, Albert Pintat i Marc Forné, a més del president de Coalició Reformista, Joan Gabriel i el president del PLA, Enric Pujal. També han assistit a la xerrada el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro i el conseller d'Andorra pel Canvi, Carles Ensenyat. Tots ells han escoltat com el cap de llista de CiU per Lleida instava els residents catalans a anar a les urnes, deixant clar que encara que les enquestes els situïn per davant, no es pot deixar d'anar a les urnes perquè no hi ha res guanyat.

El moment difícil que viu Catalunya, segons Jordi Pujol, ha estat agreujat pel mal Govern que hi ha hagut, i és per això que és hora que es prengui iniciativa i es doni la cara pel país 'i això només ho pot fer Convergència i Unió, amb el lideratge d'en Mas'. Pujol ha assegurat que Catalunya té oportunitats de remuntar perquè és competitiva, però ho pot fer 'si el país està ben conduit'. En això ha coincidit amb Batalla, que ha assegurat que és el moment en que 'cal que fem un gest per intentar ajudar el país, i una manera de fer-ho és votant, i fent-ho amb la força política que predica el canvi'. L'actual alcalde de la Seu d'Urgell ha insistit que tenen la clara intenció de sortir de la crisi però que cal la implicació dels catalans que viuen fora i no han de deixar la sort del país.

Ambdós convergents han coincidit en remarcar la importància que es dóna als votants d'Andorra des del partit, i és per això que ha vingut 'un convidat de luxe, com és Jordi Pujol', segons ha explicat Batalla. Han recordat que encara que un no visqui a Catalunya hi segueix tenint els vincles familiars, i per això cal donar suport a 'una força política que es faci càrrec del país', ja que tal com ha recordat Pujol, 'la relació amb Espanya ha empitjorat molt' i cal superar el mal moment tant des del punt de vista econòmic com identitari.

Durant la seva xerrada, els convergents han remarcat la mala gestió del Govern actual i Batalla ha fet incís en les ajudes als joves desocupats que no estudien, 'els ninis'. Ha remarcat que no es pot premiar a aquesta gent amb xecs, sinó que el que s'ha de fer és incentivar les empreses perquè contractin gent jove.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte