Diari digital d'Andorra Bondia
Els candidats de Terceravia mostren el seu cartell.
Els candidats de Terceravia mostren el seu cartell.
Els integrants de la llista del PS en el moment d’enganxar el cartell electoral.
Els integrants de la llista del PS en el moment d’enganxar el cartell electoral.
Higini Martínez-Illescas i Jordi Moreno durant la penjada.
Higini Martínez-Illescas i Jordi Moreno durant la penjada.
Miquel Aleix i Núria Barquín col·locant l’anunci de la seva candidatura.
Miquel Aleix i Núria Barquín col·locant l’anunci de la seva candidatura.

Quatre candidatures per una batalla Gili-Aleix en uns comicis molt igualats


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: M.P.

Escaldes-Engordany va viure ahir una jornada de penjada de cartells amb quatre opcions sobre la taula però amb dos favorits clars: DA i PS. Una batalla d’allò més igualada que uns afronten amb el segell de continuïtat –amb alguns matisos, això sí, com el fet que en el programa electoral de DA manifesten clarament el seu no a l’heliport a les Tresoles– i els altres amb l’empenta que els va donar la victòria assolida a la parròquia les eleccions generals de l’abril. Al seu costat, UxEE i Terceravia lluitaran per mirar de colar algun conseller a la corporació amb dos projectes que estrenen cursa electoral.
I van ser els més novells qui van donar el tret de sortida a la campanya. Mentre el campanar de l’església Sant Pere Màrtir tocava les dotze, el cap de llista, Jordi Rubia, assegurava que “ens presentem per quedar-nos”. Amb el lema Escaldes-Engordany ets tu, va explicar que l’objectiu és “que la parròquia sigui pròspera i que torni a ser la pubilla de les valls d’Andorra”.
Minuts després era el torn del PS, i la candidata, Rosa Gili, comparava la situació amb la de l’abril. “Ara és un repte personal perquè en aquell moment no estava a les meves mans poder canviar les coses de manera tangible”, va admetre, afegint que “ara sembla que la gent ens veu més a la cursa, això ens anima i ens dona molta energia per treballar”. Sota el lema Una parròquia per a tothom, va insistir que “la prioritat seran les persones, volem ser propers, ajudar-los i trobar solucions perquè tot funcioni”.
A continuació li va tocar penjar el cartell a Unió x Escaldes-Engordany. La suma de Liberals i SDP va deixar la imatge curiosa de Jordi Gallardo i Víctor Naudi fent costat a la mateixa candidatura. Un grup que, amb Higini Martínez-Illescas al capdavant, promet “fets” i vol treballar en aspectes socials com l’habitatge i d’altra banda, “dinamitzar la parròquia”.
Els últims a fer els honors van ser els candidats de DA. Acompanyat de la plana major de la formació, del cap de Govern, ministres i altres candidats, Miquel Aleix prometia “canviar una mica el sistema i fer un Comú molt participatiu” on els ciutadans puguin compartir “les grans decisions”. L’escena va servir, també, perquè Xavier Espot i Toni Martí es fonguessin en una abraçada per demostrar “que som amics”.

quatre
candidatures
Batalla
Gili-Aleix

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte