Diari digital d'Andorra Bondia

Queda en suspens la creació del sindicat del Comú d’Ordino


Escrit per: 
Redacció

Els representants ordinencs de la plataforma sindical de treballadors comunals van anunciar ahir que, de moment, han descartat constituir un sindicat propi. Els membres de la junta gestora, que començaran a representar els interessos dels empleats de la corporació a través de la plataforma, es van mostrar més partidaris de crear una associació de treballadors del Comú d’Ordino.

La junta gestora, que està formada pels delegats Martina Lorit, Maria de la O Soto i Carles Vivanco, i pels suplents Blai Pla, Olivier Bombay i Emma Hernández, es va presentar ahir oficialment a la junta de govern del Comú. La reunió va servir per donar-se a conèixer i per sol·licitar un protocol d’actuació, que els permetrà disposar d’una sala amb els equipaments necessaris, un correu electrònic intern i una hora setmanal per atendre les demandes dels empleats de la corporació. Els representants de la plataforma es van mostrar satisfets del tracte del Comú, si bé per ara no han arribat a un acord sobre el crèdit horari, a l’espera que la corporació analitzi la realitat a la resta dels ens locals.
Lorit va explicar ahir que “de moment hem fet la presentació, hem demanat el protocol i, quan ho tinguem tot en marxa, volem fer una associació de treballadors que inclogui tant els fixos com els eventuals”. Així mateix, va explicar que l’opció de crear un sindicat ha quedat en suspens perquè “no hi ha prou persones”, tot i que espera que l’opció actual serveixi per “obrir el diàleg entre les dues parts” i “arribar a tots”. Ara hi ha 65 treballadors del Comú afiliats a la plataforma a través de l’USdA.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte