Diari digital d'Andorra Bondia
Querella contra Jordi Cinca vinculada al 'papers de Panamà'
Querella contra Jordi Cinca vinculada al 'papers de Panamà'

Querella contra Jordi Cinca vinculada al 'papers de Panamà'


Escrit per: 
M.S. / M.S.C. / Foto: M.T.

L’antic president del Grup Orfund SA va entrar ahir al matí, al Tribunal de Corts, una querella criminal contra el ministre de Finances, Jordi Cinca, i Manuel Terren per un presumpte delicte d’administració deslleial en concurs amb un delicte d’apropiació indeguda i un delicte de blanqueig, segons va informar en un comunicat Alfons Clavera, representant legal de Joan Samarra Naudi.
Segons s’assenyala en la nota feta pública, Samarra va tenir coneixement de l’existència de la societat panamenya Mariette Holding el 5 d’abril del 2016, quan Cinca va oferir una roda de premsa per explicar la seva implicació en els anomenats papers de Panamà després que se l’hagués relacionat amb l’afer a través d’aquesta societat.
En el text s’afirma que qui va ser president del Grup Orfund “només pretén defensar els seus legítims interessos ja que, a més de produir la fallida de l’empresa, també van provocar la declaració de la seva fallida personal, amb el consegüent perjudici patrimonial i moral que li ha comportat”. Així mateix, el denunciant deixa clar que “no va tenir, ni té, cap vincle amb la presumpta activitat il·lícita que es denuncia”.
Per la seva part, en la seva compareixença setmanal posterior al consell de ministres, el titular de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, va assegurar no tenir coneixement del contingut de la querella, tot i que sí que va voler deixar clar que el que s’insinua en el comunicat fet públic pel bufet d’advocats “és fals”.
Cinca, que va assegurar també no haver rebut mai cap comunicació dels jutjats de Barcelona en relació a la presentació d’una querella similar, motiu pel qual “o no es va presentar o no es va acceptar”, va situar aquest fet com “un episodi més dels que ja s’han viscut i encara queden per viure”.
En aquest sentit, el titular de Finances es va mostrar convençut que un cop l’exministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions Jordi Alcobé ja no és al Govern “calia trobar altres vies per continuar assetjant l’executiu i afectant la seva estabilitat”. Cinca va remarcar, però, que això “no s’aconseguirà”.

Joan Samarra
Jordi Cinca
querella criminal
papers de Panamà
Orfund Sa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte