Diari digital d'Andorra Bondia
Joan Miquel Rascagneres.
Joan Miquel Rascagneres.

Rascagneres diu a SDP que “es llegeixi” la llei abans de criticar


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Després que dimecres Progressistes-SDP acusés la Caixa Andorrana de Seguretat Social de fer campanya per DA, el president del consell d’administració de la CASS, Joan Miquel Rascagneres, va sortir ahir al pas d’unes crítiques que considera “del tot injustes” i sense fonament. “Els grups polítics que afirmen que els altres no es miren els textos potser haurien de començar per mirar-se’ls ells”, va etzibar Rascagneres, que va remarcar que si la CASS va publicitar els canvis en l’accés a les pensions de viduïtat “és perquè una disposició de la pròpia llei aprovada al Consell General així ho estableix”.
En aquest sentit, el president del consell d’administració de la parapública, visiblement molest perquè les crítiques l’afecten “personalment”, va recordar que la disposició transitòria primera de la Llei 9/2019 de modificació de la Llei de la CASS estableix que les persones vídues que es podrien beneficiar de les noves condicions per accedir a la pensió disposen del termini d’un any per sol·licitar-la, i va explicar que des de la CASS es pot “identificar fàcilment” a aquelles a qui al seu moment se’ls va negar la prestació perquè no complien els requisits però no així a aquells que “sabent ja que no complien ja no la van demanar”.
Per aquest motiu, en la mateixa disposició de la llei es va explicitar que “la Caixa Andorrana de Seguretat Social publicarà per tots els mitjans al seu abast el contingut d’aquesta disposició per tal que les persones concernides puguin beneficiar-se’n”. I això, va dir Rascagneres, “és precisament el que ha fet la CASS i únicament amb la mesura prevista en aquesta disposició i no amb les altres modificacions que també es van fer amb la llei aprovada el 7 de febrer”.
Per això, Rascagneres, que va recordar que SDP tenia un conseller general en aquella sessió, no entén les crítiques dels progressistes ni que posin en dubte el seu rol a la CASS. En aquest sentit, el president del consell d’administració de la parapública, que va recordar que l’òrgan el formen vuit persones i que ell n’és només “el portaveu”, va negar, com havia afirmat SDP, que fos un “fidel servidor de la causa de DA”, i va deixar clar que “només soc un servidor dels assegurats” i que “mai he fet política a la CASS ni he barrejat tampoc la meva feina d’advocat, i ho he demostrat tots aquests anys”.
Per tot plegat, Rascagneres va insistir que SDP “no s’ha llegit la llei o el que vol és atacar una persona”.

 

Rascagneres
diu
SDP
“es llegeixi”
llei
abans
criticar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte