Diari digital d'Andorra Bondia

RD i Segle 21 culpen Nomen de forçar l’exclusió dels seus membres d’ApC


Escrit per: 
Redacció

Els representants de Renovació Democràtica (RD) i de Segle 21 (S21) van comparèixer ahir, de forma separada, per aclarir que la sortida d’Andorra pel Canvi (ApC) no ha estat voluntària, sinó que han estat exclosos del projecte.

Així mateix, les dues formacions polítiques van culpar el president del grup parlamentari, Eusebi Nomen, de forçar aquesta situació. El president d’RD, Ricard de Haro, va assegurar ahir que tots dos partits han estat “víctimes d’una treta malintencionada” de Nomen, mentre que el representant de S21 Joan Vidal va matisar que ApC no volia excloure les dues formacions, sinó “unes persones concretes”, entre les quals s’hi va incloure.
De Haro va argumentar que RD “ha quedat exclosa de la nova estratègia” de la plataforma després que Nomen hagi deixat de “donar informació” al comitè executiu i l’hagi obligat a escollir entre “ell o nosaltres”. Així mateix, el representant d’RD va carregar durament contra les formes utilitzades per Nomen, que va titllar d’“autoritàries, narcisistes i egocèntriques”.
El polític escaldenc va recalcar que “el motiu de l’exclusió d’RD no és polític ni de divergències en els acords polítics, sinó fruit del desig personal d’aquest personatge, que s’autoproclama alliberador i innovador en les formes de fer política”. En aquest sentit De Haro va admetre: “Ens vam equivocar introduint Eusebi Nomen en el rovell de l’ou de la política nacional.”
Finalment, el president d’RD va sostenir que la sortida d’Òscar Encuentra del Consell General “li va donar el valor suficient per actuar d’aquesta manera autoritària”.
D’altra banda, el representant de Segle 21 Patrick Frases va sostenir que “unilateralment una sola persona ha decidit canviar les regles de joc”, amb referència a Eusebi Nomen. Així, Frases va recalcar que la seva obligació era ser “plurals, democràtics i oberts”, mentre que “ApC no ho és”. Així mateix, va afirmar que s’ha format una executiva “reduïda i excloent”. Pel que fa a l’argument d’ApC que la nova executiva pretenia tenir un caràcter més nacional, Frases va replicar: “És l’excusa, ja que els que ens n’anem érem els únics que teníem experiència a nivell nacional.”
Pel que fa a l’escenari polític que s’obre més enllà de la integració a Andorra pel Canvi, les dues formacions es van mostrar obertes a pactar amb altres partits. Sobre aquesta qüestió, Vidal va aclarir que, encara que hi ha hagut contactes amb diferents formacions, “no s’ha arribat a cap pacte amb el PS”. Finalment, tant Vidal com De Haro van coincidir a afirmar que en el futur no pensen compartir cap projecte polític en què estigui implicat el president del grup parlamentari.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte