Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú celebrat aquest dijous amb les distàncies de seguretat.
Un moment del consell de comú celebrat aquest dijous amb les distàncies de seguretat.

Rebaixa del 20% de l’impost de radicació i la taxa d’higiene


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: C. Encamp

Les empreses d’Encamp podran tenir aquest any una subvenció del 20% en l’impost de radicació i la taxa d’higiene, que correspondria als mesos en què els establiments van estar tancats totalment o parcialment arran de la Covid-19. La mesura forma part del pla de xoc per fer front a les conseqüències de la pandèmia i ha estat aprovada en el Consell de Comú d’aquest dijous amb el suport de tots els grups. Es podran beneficiar d’aquesta ajuda 1.300 comerços i tot plegat farà que el Comú deixi d’ingressar 435.000 euros.

Podran acollir-se a aquesta rebaixa totes les empreses de la parròquia (tanquessin o no durant el confinament) i ho hauran de fer presentant una sol·licitud de tràmit ordinari fins al 30 de novembre, adjuntant el rebut conforme han pagat aquesta taxa i l’impost. El cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, ha explicat que s’ha optat per retornar els diners i no descomptar el 20% de bon principi per garantir la bona gestió del diner públic per evitar casos de morositat i tot el que això comporta.

El conseller socialdemòcrata David Rios ha destacat que es tracta d’una mesura “útil i que suposa una ajuda directa al teixit empresarial de la parròquia”. Considera que pot anar bé a les empreses que van haver de tancar durant un bon nombre de mesos arran de la situació d’emergència sanitària (no tan sols comerços, sinó també restaurants o establiments adreçats al turisme així com empreses en general). Per això ha remarcat la necessitat de publicitar-ho, perquè els negocis ho puguin conèixer i acollir-s’hi.
També la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, ha destacat que aquesta reducció del 20% de l’impost de radicació i la taxa d’higiene ajudarà a pal·liar els efectes de la Covid-19.

En el Consell de Comú d’aquest dijous també s'han aprovat les prestacions socials concedides aquest trimestre. En total se n’han beneficiat 26 famílies i l’import destinat puja als 29.087 euros. Els ajuts socials consisteixen en l’exoneració total o parcial de les activitats extraescolars i de l’escola bressol.

 

 

taxes
ajuts
Covid-19
impost radicació
taxa d'higiene

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte