Diari digital d'Andorra Bondia

Recurs de reposició del CFPA contra les retallades per inconstitucionals


Escrit per: 
M. F.


El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) va entrar ahir al Govern un recurs de reposició contra la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal, ja que consideren que hi ha un seguit de vulneracions de drets i principis en el text.

D’aquesta manera, el lletrat que porta el cas, Xavier López, va destacar que incompleix sis articles de la Constitució i almenys un del protocol addicional del Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals. Bàsicament defensen que les retallades i la supressió dels complements dels sous entren en contradicció amb els articles 3, 6, 25, 27, 29 i 37 de la Carta Magna i amb el conveni de drets humans.
D’aquesta manera, en la seva lluita contra la llei el CFPA ha decidit un camí diferent del que ha escollit la Plataforma de Funcionaris i, així, el primer pas el van fer ahir amb aquest recurs administratiu, a què ara el Govern ha de contestar en un termini de dos mesos. A partir d’aquell moment s’obrirà un període de tretze dies hàbils perquè es presenti recurs a la Batllia, on es podrà defensar la inconstitucionalitat d’aquest text legal. Llavors serà el batlle qui decideixi si aquest recurs ha d’arribar o no al Constitucional.
López va exposar que el CFPA ha escollit el procediment ordinari i que l’aute a la demanda presentada per la plataforma no ha de tenir cap influència en el recurs que ara es presenta. Malgrat aquestes dues vies escollides, va desitjar sort a la plataforma i va recordar que mentre que ells “atacaven directament la llei” el CFPA ha hagut d’esperar que hi hagués el pagament de les nòmines i a la publicació al BOPA del text, ja que necessitaven un acte administratiu del Govern per fer el recurs.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte