Diari digital d'Andorra Bondia
La presència policial serà més habitual en els espais freqüentats per joves.
La presència policial serà més habitual en els espais freqüentats per joves.

Reforç policial contra la droga a les escoles i als espais d’oci juvenil


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Policia

El ministeri d’Interior ha decidit reforçar la presència policial al voltant dels centres escolars i als llocs d’oci freqüentats pels joves per prevenir el consum de drogues i alcohol. Així ho va anunciar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres. De fet, va ser en la trobada setmanal que fa el Govern que el titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va donar a conèixer la mesura, una de les primeres accions empreses en el marc de la comissió interministerial que s’ha creat per mirar de posar solucions a la problemàtica existent amb joves que pateixen addiccions o trastorns de conducta.

Jover va indicar que “la policia està acabant de desenvolupar pla d’actuació”, però que d’entrada inclouria tant la presència de policia uniformada com de paisà. Així, els agents no estarien “obligatòriament” a les portes dels centres, sinó que també es mouran pels entorns de les escoles i a aquelles zones d’oci freqüentades pels joves. Uns controls que s’afegeixen als que ja s’estaven duent a terme habitualment per part de les patrulles mòbils i dels diferents despatxos de policia del territori.
Amb tot, el ministre portaveu va voler destacar “la necessitat d’una actuació transversal”, un dels objectius, precisament, sorgits de la primera reunió tècnica de la comissió interministerial en què participen els ministeris de Salut, Educació i Ensenyament Superior, Afers Socials, Habitatge i Joventut i Justícia i Interior. “Estem segurs que el reforç de l’activitat policial pot ser positiu, però no serà suficient. Per això tenim grups interministerials creats, tant a nivell polític com tècnic, per aportar les solucions necessàries”, va manifestar. Un altre dels acords presos va ser que sigui un sol tècnic l’encarregat de contactar amb les famílies dels joves per canalitzar i fer arribar, a través d’un únic interlocutor, tota la informació. Un treball conjunt que també es vol fer amb els comuns.
Justament dilluns que ve, dia 9, està prevista la celebració de la primera reunió de la Comissió Nacional de la Infància i l’Adolescència per presentar el treball d’Afers Socials sobre l’actualització dels protocols de detecció d’adolescents o joves en situació de risc, així com les darreres millores referents a l’acompanyament dels mateixos joves i famílies. El Govern també té previst reunir-se durant els pròxims dies amb les associacions que representen les famílies que tenen joves amb trastorns de conducta i/o addicions. Unes trobades en què, segons Jover, gràcies al retorn de les famílies “encara podrem fer una millor aproximació a les casuístiques”.

Jover celebra que l’Administració hagi detectat el cas d’explotació
El ministre portaveu va valorar ahir el cas de presumpte abús laboral que s’ha descobert en una explotació agrícola de Sant Julià de Lòria. Jover va afirmar que “ens hem de felicitar que els mecanismes associats amb l’Administració, per exemple inspecció de treball, hagin funcionat adequadament”, i va deixar clar en tot moment que “en cap cas em felicito de la situació, sinó que sigui l’Administració qui ho hagi detectat”. En relació amb les mesures que s’han pres al respecte, va indicar que per una banda hi ha hagut l’actuació judicial i que també toca deixar que tots els departaments implicats “puguin fer un treball adequat”. Igualment va destacar la intervenció que ha tingut el ministeri d’Afers Socials, que ha  aportat diversos elements “molt importants”. Així, va explicar que, tenint en compte que el treballador que suposadament hauria estat explotat es trobava en una situació irregular, des del ministeri se li ha facilitat un número d’identificació perquè pugui disposar de cobertura sanitària i té el suport de l’Administració per donar-li l’acompanyament necessari.

reforç
policial
droga
escoles
espais
oci
juvenil
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic