Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, va detallar els canvis en la Llei de l’exercici de la professió d’advocat.
El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, va detallar els canvis en la Llei de l’exercici de la professió d’advocat.

Regulat el procés d’incapacitació d’un advocat que iniciarà el col·legi


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El consell de ministres va donar llum verd ahir a la modificació de la Llei de l’exercici de la professió d’advocat i del Col·legi Oficial d’Advocats d’Andorra, un text que pretén millorar la regulació de certs aspectes relacionats amb l’àmbit d’actuació i l’exercici de la professió d’advocat, els requisits d’accés a la professió, els drets i deures dels advocats i el procediment disciplinari, segons va explicar el secretari d’Estat d’Afers Europeus.

Landry Riba, que va recordar que la modificació de la llei sorgeix arran de les diverses trobades regulars que s’han fet amb els sectors professionals per preparar la posició de negociació amb la UE en matèria de lliure prestació de serveis, va destacar que el text, on es regula el procediment d’incapacitació d’un advocat que fins ara no estava desenvolupat, dona resposta a “part de les demandes” que el col·lectiu havia posat damunt la taula. 

Així, quant a la incapacitació Riba, que va assegurar que el procés respecta els drets de l’advocat afectat, tant de defensa en el marc del procediment com a la intimitat i a la dignitat, va explicar que seria el mateix col·legi qui iniciés les diligències i que buscaria l’especialista mèdic o el pèrit que emetria la corresponent opinió a partir de la qual la junta, que podria adoptar mesures cautelars mentre dura el procés, prendria la decisió pertinent. Així mateix, i per “evitar situacions d’indefensió”, el text  faculta la junta del col·legi per designar o substituir un advocat que estigui incapacitat per continuar la defensa dels clients en els tràmits o actuacions que siguin inajornables.

Quant a la col·legiació, Riba va explicar que amb la modificació  s’adapten els requisits als de la Llei que regula l’exercici de les professions titulades, introduint en el text la facultat de la junta de govern del Col·legi Oficial d’Advocats de suspendre un advocat en exercici en cas de condemna per delictes majors dolosos comesos en l’exercici de la professió.

A la vegada, es modifica el procediment disciplinari, precisant les mesures cautelars que es poden acordar, per adaptar-lo a la normativa general que regula el procediment sancionador, i se suprimeixen els tràmits innecessaris per fer-ne una tramitació més àgil, tot respectant les garanties de defensa i d’audiència que ha de complir el procediment.

Pel que fa a les titulacions, es preveu que per exercir sigui necessari un títol del nivell 7 del Marc andorrà de qualificacions, mentre que aquells que estiguin en possessió del nivell 6a i figurin inscrits com a no exercents puguin seguir inscrits.

advocats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte