Diari digital d'Andorra Bondia
Repulsa a les detencions a Catalunya
Repulsa a les detencions a Catalunya

Repulsa a les detencions a Catalunya


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’onada de solidaritat amb els membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts durant la jornada d’ahir a Espanya també va arribar a Andorra. Una trentena de persones, responent a la crida del CDR d’Andorra, es van concentrar davant de l’ambaixada espanyola per mostrar la repulsa  vers aquests fets i per denunciar que les detencions han estat “clarament polítiques, per les nostres idees”.

Remarquen que els integrants dels CDR són ciutadans que es concentren per defensar els drets, la democràcia i la llibertat d’expressió, així com la República catalana. Això ho fan de forma pacífica, subratllen. Tot i així, l’Estat espanyol ha respost amb una campanya de persecució per atemorir la població, destaquen. 

En la concentració, que va tenir lloc a les vuit del vespre i sota la pluja, s’hi trobaven andorrans que se solidaritzen amb Catalunya i catalans que fa anys que viuen a Andorra. Molts d’ells s’exclamaven per l’escalada repressiva que s’està vivint a Espanya. Recordaven la violència exercida contra ciutadans durant el referèndum de l’1 d’octubre i destacaven el trencament que hi ha entre el poble català i el Govern espanyol. Molts d’ells mostraven cartells amb la imatge de Jordi Pessarrodona, el regidor de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) imputat per un delicte d’odi per fotografiar-se amb un nas de pallasso al costat d’un guàrdia civil. Acompanyava la foto la frase Demà pots ser tu. Els concentrats també van cridar per la llibertat de les preses polítiques, mentre la policia els impedia traslladar-se a la voravia just davant de l’edifici de l’ambaixada.  

Jordi Manyes, membre del CDR d’Andorra, va remarcar que l’objectiu del col·lectiu és sensibilitzar la població “que estem defensant uns drets i uns valors democràtics, sobretot la llibertat d’expressió i la República”, i “donar suport als nostres germans catalans”. El manifest fundacional del CDR del Principat destaca que treballarà també per buscar suports internacionals cap a la República catalana. En aquest sentit exposa que “tots els pobles que lluitem pel dret a assolir o preservar la nostra sobirania hem de solidaritzar-nos i fer nostra la causa del poble català”. Denuncia el “silenci còmplice” d’actors polítics i civils espanyols i internacionals i apel·la a no callar davant l’abús de poder exercit per l’Estat espanyol i la creixent limitació de drets que s’està vivint. Així, alerten de la persecució de la qual són víctimes “persones honestes” pel simple fet d’expressar les seves idees, ja sigui en una piulada, un muntatge fotogràfic o un article d’opinió.  

CDR
detencions
concentració
ambaixada espanya
procés català

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte