Diari digital d'Andorra Bondia

Reunió amb el Govern hongarès per tractar l’encaix amb la UE


Escrit per: 
Redacció


El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, es va reunir ahir amb diversos ambaixadors de diferents països europeus amb la voluntat d’estrènyer relacions en diferents àmbits.

Entre aquestes reunions, destaca la trobada amb l’ambaixadora d’Hongria, Edith Bucsi-Szabo, amb qui va abordar la possibilitat que els dos executius mantinguin una reunió per treballar conjuntament en el futur acord d’associació per avançar en les relacions amb Europa, tenint en compte que Hongria ocuparà la presidència del Consell de la Unió Europea el segon semestre del 2011.
L’ambaixadora va mostrar la seva predisposició a organitzar aquesta trobada a partir del mes de setembre i va agrair a les autoritats andorranes la seva col·laboració en l’extradició del ciutadà hongarès Peter Farkas. La diplomàtica també es va mostrar partidària de promoure les relacions econòmiques, turístiques i comercials entre Andorra i Hongria.
Espot es va reunir també amb Anatoliy Scherba, ambaixador d’Ucraïna, amb qui va parlar d’incrementar les relacions turístiques entre els dos països i de la participació de joves en el Campus Artek, organitzat pel Govern ucraïnès al juliol. El diplomàtic va demanar també el suport d’Andorra a les candidatures d’Ucraïna al consell executiu de la Unesco i a la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) per al període 2010-2014.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte