Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la tradicional recepció amb motiu del 12 d’octubre a l’ambaixada d’Espanya, avui.
Un moment de la tradicional recepció amb motiu del 12 d’octubre a l’ambaixada d’Espanya, avui.

Reunió de la comissió pels límits al Planell de la Tossa, a finals d’any


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

Els treballs per establir els límits territorials a la zona del Planell de la Tossa avancen a bon ritme tot i que sigui “qüestió d’anys i no de mesos”. Així ho ha posat en relleu avui l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, en declaracions als mitjans durant la celebració de la recepció a l’ambaixada amb motiu de la festa nacional del 12 d’octubre. Així, Ros ha explicat que els tècnics tant de la part espanyola com de l’andorrana estan realitzant els treballs de camp i estudiant la documentació antiga. Fruit d’aquestes tasques “els treballs han progressat força”, ha dit, de manera que els quatre tècnics d’ambdós països es trobaran al novembre per posar en comú aquests avenços. Ros ha detallat que en els temes estrictament tècnics segurament es podran posar d’acord, però n’hi ha d’altres que són polítics i que haurà de tractar la comissió mixta hispanoandorrana que es reunirà a finals d’any.

“Això no vol dir que s’acabin ja aquest tema”, ha remarcat Ros, que ha fet, això sí, una previsió de quan podria estar enllestit. I no serà fins al 2024, ja que considera que els treballs per aclarir la delimitació duraran encara entre un any i un any i mig. Sigui com sigui, no creu que aquest tema posi en qüestió “l’excel·lent relació entre Espanya i Andorra” i està convençut que “s’arribarà a un acord sense cap dubte”.

Precisament sobre les relacions entre Andorra i Espanya, Ros ha destacat “el bon moment que es viu de cooperació en tots els àmbits”. En aquest sentit, ha posat èmfasi en el suport d’Espanya en la negociació de l’acord d’associació del Principat amb la Unió Europea (UE) i ha valorat molt positivament que l’objectiu d’Andorra sigui assolir el final del procés de negociació durant la presidència espanyola de la UE en el primer semestre de l’any vinent.

Després de la recepció, la celebració va continuar al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb el concert Fantasía española del Dúo Cassadó, que ha interpretat obres de Manuel de Falla, Enrique Granados, Gaspar Cassadó i Ernesto Halffter.

reunio
comissió
límits
planell de la tossa
finals d’any

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte