Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió celebrada divendres a Foix.
Un moment de la reunió celebrada divendres a Foix.

Reunió del PS a Foix per enfortir lligams amb França


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i el vocal del comitè executiu del PS, Joao de Melo, es van desplaçar divendres fins a Foix per reunir-se amb el senador de l’Arieja i membre del grup d’amistat entre el senat francès i Andorra, Jean-Jacques Michau, i amb el secretari federal del PS, Jean-Christophe Bonrepaux.

La trobada amb Michau i Bonrepaux va servir per tractar la preocupació del PS pel restabliment dels equilibris entre França i Andorra, que s’han perdut els darrers temps en relació amb Espanya, sobretot per la disminució de l’arribada de mercaderies des de territori gal, la davallada de nombre d’estudiants andorrans que decideixen estudiar al país del nord envers aquells que ho fan al veí del sud, o la disminució de la presència de producte francès, d’empreses, de la llengua, i de la cultura francesa a Andorra, entre d’altres.

La reunió també va servir per exposar temes d’interès entre ambdós estats, establir en trobades futures les propostes concretes per a la solució d’aquesta problemàtica i dur-les a la pràctica al més aviat possible. El PS segueix enfortint les relacions internacionals, aquesta vegada amb França, perquè aquestes tinguin continuïtat i efectivitat, un fet que, diuen, fins ara no havia estat possible per la inacció del Govern del tripartit de dretes. Així mateix, considera molt necessari engegar un pla concret d’actuacions en diferents àmbits i nivells que permeti augmentar la presència francesa a Andorra.

reunio
PS
Foix
lligams
frança

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte