Diari digital d'Andorra Bondia
Rebeca Grynspan i Maria Ubach durant la reunió de ministres d'Afers Exteriors en el marc de la Cimera Iberoamericana.
Rebeca Grynspan i Maria Ubach durant la reunió de ministres d'Afers Exteriors en el marc de la Cimera Iberoamericana.

Reunió d'Ubach i Grynspan per fer balanç de la Cimera Iberoamericana


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Cimera Iberoamericana

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha trobat aquest divendres a Madrid amb la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan, en el marc de la visita diplomàtica que Ubach està duent a terme aquest divendres a la capital d’Espanya. Durant la reunió, Ubach i Grynspan han fet balanç de l’exercici de la presidència d’Andorra de la Confederació Iberoamericana, que va començar el 2018 –quan va finalitzar la XXVI Cimera Iberoamericana a Guatemala– amb l’objectiu d’organitzar, juntament amb la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), la XXVII Cimera el 2020. Tanmateix, a causa de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, la celebració de la Cimera al Principat es va posposar a l’abril del 2021.

Grynspan, després de gairebé tres anys de treball conjunt, ha volgut trobar-se de manera presencial amb Maria Ubach, atès que la ministra no va poder participar físicament en la Cimera d’Andorra perquè era positiva de la Covid-19. Així doncs, la Secretària General Iberoamericana va sol·licitar aquesta reunió amb Ubach per agrair personalment la tasca d’Andorra al capdavant de la SPT. Un agraïment al qual també s’ha sumat la titular d’Afers Exteriors, que ha reconegut la tasca de l’equip de la SEGIB en col·laboració amb els representants d’Andorra encarregats d’organitzar la Cimera Iberoamericana.

De fet, tant la Secretària General Iberoamericana com la titular d’Afers Exteriors han valorat positivament la coordinació entre el Govern i la SEGIB de totes les reunions, fòrums i trobades de la Conferència Iberoamericana que s’han celebrat des del 2018 fins al 2021. En concret, en el temps en què Andorra ha liderat la SPT es van dur a terme 21 reunions preparatòries; 13 reunions ministerials amb la participació dels 22 països iberoamericans, així com 6 reunions amb especialistes empresaris i societat civil i, finalment, la XXVII Cimera a Soldeu.

Reunió amb el nunci apostòlic de la Santa Seu

Aquest divendres, Ubach també s’ha trobat a Madrid amb el Monsenyor Bernardito Cleopas Auza, nunci apostòlic de la Santa Seu. La ministra d’Afers Exteriors i Auza, que va ser nomenat nunci apostòlic a Espanya i Andorra el 2019, han celebrat el bon estat de les relacions diplomàtiques entre el Vaticà i el Principat, ha informat el Govern, que no ha donat més detalls de la reunió.

Cimera iberoamericana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte