Diari digital d'Andorra Bondia
Reunió del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, amb representants del grup parlamentari terceravia per tractar el pacte d'Estat.
Reunió del cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, amb representants del grup parlamentari terceravia per tractar el pacte d'Estat.

Reunió entre el Govern i Terceravia per avançar en el pacte d'Estat de Salut


Escrit per: 
Agències

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s'han reunit aquest dimarts amb els representants del grup parlamentari de Terceravia per avançar amb el pacte d'Estat de Salut. La trobada, que ja es va dur a terme amb el Partit Socialdemòcrata (PS) i que es reproduirà amb la resta de forces del Consell General, ha servit per traslladar la voluntat de l'executiu d'arribar a un acord transversal en matèria de salut.

Precisament, Espot ha destacat la importància d'assolir una entesa per mantenir la qualitat del sistema andorrà de salut pública i, alhora, garantir la seva sostenibilitat. Un objectiu, ha assenyalat, que ha de tenir en compte els reptes del sector, com ara l'allargament de l'esperança de vida.

Els membres de Terceravia, encapçalats per Josep Pintat, han recollit la proposta de document del Govern i s'han compromès a estudiar-lo per fer un retorn de la seva valoració durant les pròximes setmanes.

Resposta de Terceravia

Tot just després de la trobada, Pintat ha indicat que el document que han rebut per part de l'executiu "busca una línia clara i establerta amb la sanitat", però també ha manifestat que no han tingut temps d'estudiar el text en profunditat. Pel que sí que s'ha aprofitat la reunió és perquè Pintat hagi proposat que els tres pactes d'Estat que actualment hi ha sobre la taula (Europa, pensions i sanitat) es puguin plantejar "de cop", ja que els tres "tindran impacte en altres àmbits" de la societat. Així doncs, el conseller general també ha demanat afegir un quart pacte en les negociacions relatiu al "model econòmic".

Durant aquesta primera reunió no s'ha fixat una data límit perquè Terceravia adreci la seva resposta al Govern, però es tracta d'un tràmit que no s'hauria d'allargar massa en el temps. Pintat defensa un treball conjunt dels tres pactes amb la finalitat que el país "tingui una projecció i una estabilitat", i ha reconegut que al text final hi haurà aspectes amb els quals "no tothom quedarà content".

El que té clar Pintat és que s'haurà de veure si les línies ja iniciades per l'executiu, pel que fa a la sanitat, "les compartim o no" i, a partir d'aquí, s'haurà de buscar "un mecanisme que digui quin rol tindrem cadascuna de les formacions polítiques quan estiguem en aquest pacte", si és que finalment s'arriba a fer. "La nostra predisposició és veure-ho amb bons ulls", ha finalitzat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte