Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, a París amb el seu homòleg francès Clément Beaune.
El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, a París amb el seu homòleg francès Clément Beaune.

Riba aborda amb el seu homòleg francès l’estat de les negociacions de l’acord d’associació


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, s’ha reunit aquest dijous per primera vegada amb el secretari d’Estat encarregat dels afers europeus francès, Clément Beaune, per intercanviar punts de vista sobre l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea. La trobada, que ha tingut lloc a París, ha tractat a l’avançada alguns dels temes que es posaran sobre la taula el dia 28 entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el primer ministre francès, Jean Castex.

En aquesta primera trobada, els secretaris d’Estat han abordat la situació de les negociacions de l’acord d’associació i el calendari de trobades dels propers mesos. En aquest sentit, Riba ha subratllat la importància d’aquest acord, que permetrà la participació progressiva d’Andorra al mercat únic europeu, per poder diversificar l’economia andorrana.

En aquest sentit, Landry Riba ha transmès al seu homòleg que en el context actual de crisi sanitària, Andorra ha considerat oportú revisar les seves prioritats estratègiques per posar en marxa elements que reforcin la seva resiliència. Aquestes prioritats, englobades en el projecte del Govern Horitzó23, busquen la diversificació de mecanismes de finançament o l’actualització del marc de cooperació entre Andorra i la Unió Europea.

A més, els dos secretaris d’Estat també han centrat part de la reunió en els assumptes entre Andorra i França paral·lels a la negociació, en particular la represa dels intercanvis tècnics entre ambdós països per tractar les qüestions bilaterals que podrien veure’s afectades arran de l’acord. En el marc d'aquest desplaçament també s'ha mantingut una conversa amb l'ambaixador de la UE per AD, Didier Lenoir, per parlar de l'estat d'avançament de les negociacions.

riba
aborda
homòleg
Frances
l’estat
negociacions
l’acord d’associació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte