Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió de Demòcrates dedicada a l'acord d'associació.
Un moment de la reunió de Demòcrates dedicada a l'acord d'associació.

Riba explica a la militància demòcrata l'acord d'associació


Escrit per: 
Redacció / Foto: Demòcrates

Una cinquantena de militants i simpatitzants de Demòcrates han assistit aquest dimarts al vespre, a la seu del partit a la reunió informativa per tractar tant les línies generals com l'estat actual de les negociacions sobre l'acord d'associació entre Andorra i la Unió Europea. La reunió ha estat conduïda pel secretari d'Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba qui precisament ha encapçalat els darrers quatre anys la delegació andorrana que negocia amb la UE.

Aquestes negociacions, tal com ha explicat Riba han avançat a ritme constant la darrera legislatura. Ara encaminen la seva fase final, amb la voluntat d avançar, i fins i tot tancar l'acord d'associació els propers mesos aprofitant la presidència d Espanya al Consell de la Unió Europea.

L'acord, ha garantit el secretari d Estat, serà beneficiós per a les dues parts i tindrà, especialment en compte les singularitats d'Andorra. Ha afegit que representa la clau de volta de la diversificació econòmica del país ja que, amb l adopció de bona part del cabal comunitari Andorra podrà participar en el mercat interior europeu obrint així la porta a noves oportunitats de negoci tant per a les empreses andorranes com per a empreses foranes a Andorra.

Després de la part explicativa de la reunió, els militants i simpatitzants de Demòcrates s'han interessat per punts concrets de la negociació com la que fa referència a la lliure circulació de persones en el qual s està treballant per conservar un sistema de quotes. Els drets socials la inversió estrangera el futur de FEDA i d Andorra Telecom han estat també altres qüestions demanades.

Riba ha refermat el compromís del Govern de, un cop es tanqui el text, sotmetre’l a un referèndum vinculant perquè sigui la ciutadania qui decideixi si l'acord d'associació es tramet o no al Consell General per a la seva ratificació. 

riba
acord d'associació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte