Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba.
El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba.

Riba fa el punt sobre l’acord d’associació amb DA, L’A i CC


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, es va reunir ahir conjuntament amb els grups parlamentaris demòcrata, liberal i de Ciutadans Compromesos, a qui va informar sobre en quin punt es troba la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, segons van informar des del grup demòcrata en un comunicat.
Riba, que va recordar que l’objectiu de l’acord és diversificar l’economia mitjançant la participació en el mercat interior europeu, va fer un repàs als diferents blocs de la negociació, que inclouen el marc institucional i les quatre llibertats de la Unió Europea –de circulació, de mercaderies, serveis, capitals i persones– i va recordar als consellers parlamentaris l’excepció que s’ha aconseguit per al tabac pel que fa a la unió duanera, recollida al protocol específic per a Andorra. També va exposar que, pel que fa a la lliure circulació de persones, s’està negociant per tal de mantenir el sistema de quotes actual. 
Des del grup demòcrata es va reiterar el posicionament “favorable” a l’acord d’associació tenint en compte que “obrirà noves oportunitats a empresaris, professionals i estudiants”. En aquesta línia es va recordar el compromís electoral de crear la secretaria d’Estat d’Afers Europeus i es va incidir també en la tasca de comunicació que ha de fer aquesta envers la ciutadania de l’evolució de la negociació i els avantatges de l’acord. 

 

riba
Punt
DA
CC
L'A
acord d'associació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte