Diari digital d'Andorra Bondia
Òscar Ribas va fer les declaracions al Museu del Tabac.
Òscar Ribas va fer les declaracions al Museu del Tabac.

Ribas aposta perquè es torni a la “política” i es deixi el “teatre”


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

Els temes de país a llarg termini que encara no s’han resolt són l’acord amb Europa i els models econòmic i d’Estat. D’aquesta manera els va formular l’excap de Govern, Òscar Ribas, per a qui “la política consisteix a projectar a 10 anys vista, intentar esbrinar el que passarà”. 
Pel que fa a les negociacions amb la Unió Europea, va assenyalar que “no s’ha resolt arribar a un acord amb Europa”. Des del 1984, va recordar, es va començar a negociar i “hem parlat fins ara i encara no sabem si ens convé o no ens convé”. Quant al model econòmic, en la seva opinió, “estem creixent” i “ens queixem que hi ha desigualtats”. Segons el seu parer,  s’hi ha “d’intervenir perquè no se’n creïn”, va afirmar. La precarietat sobre el model d’Estat és una altra de les qüestions que serà un problema, sobretot dintre de quatre anys, va anunciar. En la seva opinió, “els problemes en política no s’han de deixar podrir” perquè llavors “no tenen remei, no hi ha solució o la solució és més difícil”. La nacionalitat “és més puntual”, i l’andorranitat, “que és molt punyent”, són altres dues qüestions que s’hauran de resoldre de manera més immediata, segons el seu parer. 
Ribas també va declarar que en totes les eleccions, des del 1947, s’ha proclamat que s’ha de canviar. “Fa 40 o 50 anys que estem dient que hem de canviar”, va emfatitzar. Segons ell, “es faria un gran favor al país si es canviés la manera de fer política i tornéssim a la política i no al teatre”. També va assenyalar que “el que ha passat   aquesta legislatura, quant a les formes, no toca”, i que l’oposició quan rebutja o critica alguna mesura del Govern ho ha de fer aportant solucions. 
D’altra banda, va declarar que ell no ho ha estat “un home de partit”, i va reconèixer que últimament “no tinc connexions, segueixo la política, això sí, a través dels mitjans”.  

Ribas aposta perquè es torni a la “política” i es deixi el “teatre”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte