Diari digital d'Andorra Bondia
El nou cònsl dels Estats Units, Robert Riley.
El nou cònsl dels Estats Units, Robert Riley.

Robert Riley, nou cònsol general dels Estats Units a Barcelona amb jurisdicció a Andorra


Escrit per: 
Redacció / Foto: Consolat general dels Estats Units a Barcelona

El nou cònsol general dels Estats Units a Barcelona es diu Robert Riley, que va liderar l’ambaixada dels Estats Units a Minsk (Bielorússia) entre 2016 i 2018 com a Encarregat de Negocis. El cònsol general és el principal oficial del consolat general dels Estats Units a Barcelona, que té jurisdicció a Catalunya, Aragó i al Principat d’Andorra. El càrrec es renova cada tres anys, ja que correspon a diplomàtics de carrera. Substitueix Marcos Mandojana, que va prendre possessió el 2015.

Robert Riley és, des del 23 d’agost, el nou cònsol general dels Estats Units a Barcelona. Abans d’arribar a la ciutat, Riley va liderar l’ambaixada dels Estats Units a Minsk (Bielorússia) entre 2016 i 2018 com a Encarregat de Negocis. El cònsol general és el principal oficial del consolat general dels Estats Units a Barcelona, que té jurisdicció a Catalunya, Aragó i al Principat d’Andorra. El càrrec es renova cada tres anys, ja que correspon a diplomàtics de carrera. Substitueix Marcos Mandojana, que va prendre possessió el 2015.

Els seus càrrecs anteriors al departament d’Estat inclouen el de ministre conseller en funcions a l’ambaixada dels Estats Units a Budapest (Hongria) de 2013 a 2015; conseller polític-econòmic a la mateixa ambaixada de 2012 a 2013; subdirector de l’Oficina d’Afers del Sud d’Europa a Washington DC (responsable de les relacions amb Turquia, Grècia i Xipre); conseller polític a la Missió Permanent dels Estats Units davant de l’Organització d’Estats Americans a Washington DC; conseller de Diplomàcia Pública a l’ambaixada dels Estats Units a San Salvador (El Salvador); agregat polític-militar a l’ambaixada dels Estats Units a Madrid; senior duty officer a la Situation Room de la Casa Blanca; oficial al Centre d’Operacions del departament d’Estat; agregat polític a la l’ambaixada a Bogotà (Colòmbia) i agregat econòmic i consular a l’ambaixada a Tegucigalpa (Hondures).

Abans d’entrar al servei diplomàtic dels Estats Units, Riley va exercir com a advocat durant vuit anys a un dels bufets més importants de Seattle, del qual fou escollit soci i on es va especialitzar en litigis en matèria de propietat intel·lectual, valors i dret laboral. És llicenciat en dret per la Universitat de Michigan a Ann Arbor i en Ciències Polítiques per la Universitat de Notre Dame a South Bend, Indiana. Parla espanyol, rus i hongarès.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte