Diari digital d'Andorra Bondia
El candidat a cap de Govern de Progressistes-SDP, Josep Roig.
El candidat a cap de Govern de Progressistes-SDP, Josep Roig.

Roig aposta per “bastir ponts” i ser partícips en l’acció del futur Govern


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“Hem de sortir amb la clara intenció no només d’incidir decisivament en el futur d’aquest país, sinó de participar directament en l’acció del futur Govern.” Amb aquesta contundència es va expressar el conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, en el discurs d’acceptació de la proposta per liderar la llista nacional de Progressistes-SDP a les pròximes eleccions generals que va fer en el darrer consell nacional.
Roig, que va assegurar acceptar l’oferiment “amb orgull i també amb humilitat”, va insistir en la necessitat “de bastir ponts de diàleg” per assolir aquest objectiu, tot i que fer-ho “sense renunciar als nostres principis, als nostres valors, a les nostres idees”. Així, el candidat de la formació va dibuixar un projecte que serà “inequívocament progressista”, ja que s’aposta per un país modern i adaptat als nous temps, amb més igualtat econòmica i social i compromès amb el desenvolupament econòmic sostenible; “inequívocament social”, ja que es vol millorar la qualitat de vida de la gent i que Andorra sigui inclusiva i compromesa amb els drets de les persones; i “inequívocament obert a Europa”, ja que s’aposta per una “Andorra connectada a Europa, connectada al món”.
Així mateix, Roig va posar en relleu la necessitat de vestir un projecte que “doni solucions als problemes de la gent, problemes que exigeixen una resposta urgent i inajornable”. En aquest sentit, el candidat de Progressistes-SDP va esmentar el preu desorbitat dels lloguers i l’accés de les persones a un habitatge digne, l’increment del cost de la cistella de la compra, les baixes pensions de jubilació, la precarització de les condicions laborals dels treballadors, el neguit de petits i mitjans empresaris i comerciants que veuen cada vegada més complicat mantenir el negoci obert, la corrupció instaurada a les institucions públiques, el deute públic descontrolat i els problemes derivats del caos circulatori, entre d’altres. A més, Roig va instar els militants de Progressistes-SDP a defensar aquest projecte des del “positivisme i l’honestedat” i no “des de la por”, com fan algunes forces quan “parlen sobre temes com l’acostament a Europa o sobre el dret de les dones a interrompre l’embaràs”.
Per la seva part, el president de la formació, Jaume Bartumeu, que va confirmar que el partit treballa per presentar llistes territorials a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Ordino, va incidir en el seu discurs en la necessitat        d’“aixecar  ponts i no cavar trinxeres” i de teixir un projecte que “no va contra ningú, sinó a favor d’Andorra”. En aquesta línia, Bartumeu va lamentar que amb un 37% de vots nacionals i 15 consellers generals Antoni Martí hagi “volgut imposar una visió d’Andorra i aturar la seva progressió”. Així, i després d’instar la militància a no deixar-se “impressionar perquè hagin omplert la sala d’actes del Centre de Congressos”, ja que “només amb els estómacs agraïts ja n’omplen la meitat”, Bartumeu va defensar un projecte que “des del centre miri cap a l’esquerra”, i sobretot “una proposta de país” i “no una agrupació de cadiraires”.

Roig
aposta
partíceps
acció
Govern
futur
bastir ponts

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte