Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de la llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig, i el president del partit, Jaume Bartumeu, en una compareixença anterior.
El cap de la llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig, i el president del partit, Jaume Bartumeu, en una compareixença anterior.

Roig demana repensar l’Andorra Shopping Festival per fer-lo de país


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Progressistes-SDP considera que “cal replantejar l’Andorra Shopping Festival per convertir-la en una iniciativa de país i no local com és ara per tal que repercuteixi tot Andorra i no només en un únic eix comercial”.
Així ho va assegurar ahir el  conseller lauredià i cap de la llista nacional de la formació en els comicis del 7 d’abril vinent, Josep Roig, que va insistir en la necessitat de replantejar estratègicament aquesta iniciativa i de modificar-ne l’objectiu principal, que “no hauria de ser atreure visitants, sinó incrementar el volum de negoci del comerç”.
D’aquesta manera, Progressistes-SDP se sumava a les crítiques pel responsable d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, que va destacar que l’Andorra Shopping Festival “potser era bona per a la capital i Escaldes-Engordany,  però no per al Pas de la Casa”, una afirmació que, per Roig, “es podria extrapolar a qualsevol altra parròquia” o fins i tot “a qualsevol altre eix comercial més enllà del quilòmetre i escaig de compres [en referència a The Shopping Mile] on també hi ha vida comercial”.
Així mateix, Roig, que va recordar que Andorra Turisme “la paguem entre tots”, va lamentar també “el menysteniment” de la societat pública vers Sant Julià de Lòria, on “no va tenir un altre acudit que posar a totes les rotondes d’entrada i sortida de la parròquia unes pancartes anunciant l’Andorra Shopping Festival, convidant així la gent a passar de llarg de la parròquia”.
El cap de la llista nacional de Progressistes-SDP, que va recordar manifestacions de dirigents de diferents associacions de comerciants de la capital que valorant anteriors edicions deien que “més gent que es veia al carrer no s’havia traduït en més vendes als comerços”, va retreure al ministre de Turisme la “barreja de realitats” quan en la valoració de la sisena edició d’aquesta iniciativa va assegurar que la relació cost-benefici era bona, ja que els 517.000 euros invertits havien comportat un 12,5% més de visitants. En aquest sentit, Roig, que va criticar que el ministre fes aquesta associació “sense tenir en compte que el primer cap de setmana era el pont de Tots Sants i el segon el de l’armistici francès”, va lamentar que es parli únicament de visitants però no es tinguin dades de l’impacte econòmic i de quants d’aquests van fer compres.
Per tot plegat, Roig, que va destacar que el Govern –Andorra Turisme– “no hauria d’assumir tasques que ja fan els comuns”, es va demanar si cal continuar apostant per un turisme de masses de baix poder adquisitiu o per un turisme “més elevat, de més poder adquisitiu”. 

Una iniciativa “paradoxal”

“Qui va llançar una iniciativa paradoxal, la tanca també amb una carta més paradoxal.” D’aquesta manera va reaccionar el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, a la carta enviada a través d’“un missatger en nom de Jordi Ga-llardo” que la formació va rebre divendres passat i en la qual el president de L’A i el del PS, Pere López, que també signava la missiva tot i que com va apuntar Bartumeu “no va ser present a la reunió”, informaven que no concretarien cap proposta de cara a les eleccions. Bartumeu, que va destacar que la seva formació ja va dir que “no tenia ni interès ni vocació de participar en un joc de pati de col·legi”, va recordar que va ser L’A qui va demanar-los una reunió per explorar vies de col·laboració i es va mostrar “perplex” de veure que “no van verificar si tenien consens abans de venir”.

Roig
demana
repensar
Andorra Shopping Festival
país

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte