Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Roig i Jaume Bartumeu ahir a l’UdA.
Josep Roig i Jaume Bartumeu ahir a l’UdA.

Roig exposa a l’UdA els avantatges de l’acord d’associació amb la UE


Escrit per: 
Agències

Recordar la importància que té per a Andorra i per als estudiants del país l’acord d’associació amb la Unió Europea. Sota aquesta premissa, el candidat de Progressistes-SDP, Josep Roig, acompanyat pel número catorze a la llista nacional, Jaume Bartumeu, va visitar ahir  la Universitat d’Andorra (UdA) per transmetre als estudiants i el professorat els avantatges que suposaria aquest acord quant  a l’arribada d’inversió estrangera a empreses del país, i “l’aposta per empreses de formació que podrien estar relacionades amb l’ensenyament superior”. Una mesura que, segons Roig, seria una bona oportunitat per als estudiants. 

A més, el candidat va destacar la importància de “poder posar en pràctica aquells coneixements que es reben des de la universitat”, així com “reforçar” les col·laboracions que ja existeixen amb diferents empreses del país, ja no “només amb incentius fiscals, sinó reconeixent el seu valor quan s’hagin de tirar endavant concursos de contractació pública”.
Roig també va incidir en el suport que s’ha de donar a l’emprenedoria pel que fa a nivell d’informació, assessorament i formació per donar més facilitats a aquells joves que, en finalitzar els seus estudis superiors, es vulguin dedicar al món de l’empresa. En aquest sentit, va explicar que “hem parlat de poder aplicar deduccions fiscals a les empreses de contractació de joves en formació o amb un primer contracte de treball”.
Tanmateix, els progressistes també van informar sobre la  proposta de dotar algunes àrees ministerials, com la d’Ensenyament Superior o la de Joventut, “d’aquells instruments que els permetin fer el seguiment dels alumnes que tenim estudiant fora del país”. Roig creu que és “una obligació” poder tenir constància d’aquest seguiment i “vetllar perquè aquesta gent no es desconnecti del país” i, d’aquesta manera, poder crear un vincle que considera “necessari”. A més, en el moment de dur a terme concursos públics, segons el candidat, pot ajudar els joves a accedir a certes places de responsabilitat, així com donar assessorament extern a diferents institucions que ho requereixin.
Per la seva banda, una de les majors preocupacions que van transmetre els assistents va ser la relacionada amb la necessària gratuïtat del transport públic. En aquest sentit, Roig va titllar aquest aspecte com a “prioritari”, ja que els alumnes són uns dels sectors de la població “que tenen menys recursos”, i va indicar que “continuaré defensant la gratuïtat”, que a més és present al programa progressista.
Així mateix, Roig va assegurar que cal convertir l’UdA en una gran ciutat universitària. “En un futur està condemnada a créixer, i no vol dir només físicament, sinó virtualment”, va dir, ja que actualment “molta formació que es fa és a través de la xarxa”.

SDP
acord d'associació
ue

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte