Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de la llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig, i el president de la formació, Jaume Bartumeu, ahir.
El cap de la llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig, i el president de la formació, Jaume Bartumeu, ahir.

Roig li recorda a Martí que és ell “qui ha agreujat la fractura social”


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Progressistes-SDP va carregar ahir durament contra el cap de Govern, Antoni Martí, i contra l’executiu demòcrata per anunciar a les portes d’unes eleccions una sèrie de mesures perquè la classe mitjana no perdi poder adquisitiu, unes mesures “totalment electoralistes” i que “s’haurien d’haver pres molt abans” per mirar d’haver evitat que la gent “sortís al carrer” a protestar pels increments dels preus dels lloguers i perquè amb els salaris no poden arribar a final de mes, entre d’altres.
En aquest sentit, qui encapçalarà la llista nacional de la formació a les pròximes eleccions, Josep Roig, va recordar a Martí que ha estat ell, el seu Govern i el grup parlamentari que li dona suport els responsables d’“haver agreujat la fractura social” i de deixar “aquesta herència” amb la situació amb què es troba el país. “L’executiu de Martí ha portat a la desesperació molts ciutadans”, i que “ara intenti posar mesures per evitar-ho és simplement indignant”, va sentenciar Roig.
I és que pel candidat de Progressistes-SDP, que va recordar les xifres de les darreres enquestes, tant pel que fa a la preocupació dels ciutadans pel tema de l’habitatge com pel fet que un 40% de la població no pugui fer front a una despesa imprevista de 950 euros, “qui ha tingut la responsabilitat de governar ha estat conscient en tot moment de la situació de moltes famílies però no ha fet res en tot aquest temps”.
Roig també va incidir en el fet que amb el canvi de discurs, el cap de Govern “posa en dubte la feina de molts ministres, però sobretot la del candidat Xavier Espot, responsable d’Afers Socials”, i es va mostrar preocupat perquè, més enllà de “la improvisació” , queden encara “tres mesos fins a les eleccions i veiem que ni ells mateixos es posen d’acord”.
El president de la formació, Jaume Bartumeu, va voler posar de manifest també l’actitud “gens seriosa”, “improvisada” i de “populisme de pacotilla” del cap de Govern, els seus ministres i la majoria parlamentària taronja. Així, va recordar que en el consell nacional del partit del 15 de novembre passat es va posar damunt la taula la proposta de posar un topall a l’increment dels preus dels lloguers, una iniciativa que, encara no 48 hores després, ja havia estat criticada pel candidat demòcrata i altres ministres, que la van titllar de “cridanera” quan “fa anys que es fa a molts països del nostre entorn”. No obstant això, va continuar Bartumeu, primer en una entrevista televisiva i després al discurs de Cap d’Any, Martí “desmenteix el seu candidat” i parla de limitar el preu dels lloguers, una iniciativa, però, que “no van tenir en compte” l’estiu passat quan van entrar a tràmit la llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges.

Formació en Constitució per a futurs ministres

El president de Progressistes-SDP va proposar que de cara a la pròxima legislatura s’imparteixi una formació perquè els futurs ministres aprenguin la Constitució i el Codi de l’Administració i no facin com darrerament han fet els titulars d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i de Turisme, Francesc Camp. En aquest sentit, Jaume Bartumeu va censurar que Jover insistís que l’edicte tombat pel TC per les places de professors era només per una qüestió formal, quan és l’obligació del Govern “respectar les formes”. En el cas de Camp, Bartumeu li va retreure que, en resposta a una pregunta parlamentària, posés en dubte el dret que tenen els consellers generals a fer preguntes al Govern.

Roig
recorda
martí
és ell
“qui ha agreujat la fractura social”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte