Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Roig i Jaume Bartumeu van presentar ahir el lema de la campanya.
Josep Roig i Jaume Bartumeu van presentar ahir el lema de la campanya.

Roig planteja demanar a la UE que es creï una zona especial pirinenca


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Progressistes-SDP és favorable que en el marc de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea es posi damunt la taula la petició perquè s’estableixi una “zona especial pirinenca”. Així ho va defensar ahir el candidat a cap de Govern de la formació, Josep Roig, que va destacar que aquesta zona hauria de servir per reforçar la col·laboració econòmica d’Andorra amb les regions veïnes.
Roig va incidir en la necessitat d’assolir un “bon embrancament” amb la UE, de manera que autònoms i empresaris puguin accedir al mercat interior “amb unes condicions que siguin favorables”, així com també que els joves estudiants o aquells que volen treballar a fora ho puguin fer en les mateixes condicions. A més, el candidat progressista va apostar també per un canvi en com s’ha portat a nivell intern tot el tema de la negociació amb Europa, i en aquesta línia va incidir en la necessitat de “promoure un debat ampli a tot el país” amb relació a les qüestions que han de formar part de l’acord així com posar a disposició de totes les forces polítiques “les línies mestres que ens han de guiar” en aquest camí cap a l’acord d’associació.
Roig va fer aquestes manifestacions en la compareixença que va protagonitzar juntament amb el president de la formació, Jaume Bartumeu, per presentar els cartells electorals de la formació i el lema, que serà Sí al Progrés. Precisament, i encara sobre l’acord amb la UE, Bartumeu va qualificar les manifestacions de la Comissió Europea en el sentit de tancar un “acord marc” el juny vinent, més com “una declaració d’esperança perquè el calendari no s’aturi” que no pas perquè s’hagi de signar res. En aquest sentit, el president de Progressistes-SDP va recordar que el juny vinent tot just “acabarem de sortir d’unes eleccions” i tant el Consell General com  el Govern es trobaran “en fase de reorganització”, a la vegada també que a finals de maig, el dia 26, se celebraran les eleccions al Parlament Europeu.
Amb relació ja al lema i a l’enfocament de la campanya, Bartumeu va avançar que, més enllà d’algunes propostes que es puguin fer a nivell parroquial com per exemple el cas d’Ordino, en què s’aposta per “la transformació de l’Hotel Casamanya en un Museu Nacional”, es “prioritzarà una visió nacional de país”.
En aquest sentit, Roig va assegurar que Sí al Progrés vol dir “sí a la il·lusió, sí al futur, al canvi i sí a una nova Andorra”, un país que “volem social, progressista i europeu”. Així el candidat va destacar que l’eix social, i més “després del panorama desolador que ha deixat DA” en aquest àmbit, serà un dels prioritaris de la campanya de la formació, que “no oblidarà” tampoc la necessitat de disposar “d’un sistema econòmic fort i diversificat”, però “amb una economia que estigui al servei de les persones”.
D’aquesta manera, Roig va apuntar qüestions com el dret de tothom a gaudir d’un habitatge digne, que les pensions de jubilació siguin com a mínim equivalents al salari mínim, que els treballadors “tinguin unes condicions dignes”, a l’erradicació de la violència domèstica, a tenir un “sistema de salut de qualitat” així com “també una educació pública de qualitat”.

Roig
planteja
demanar
ue
CREI
zona
especial
pirinenca

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte