Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de la llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig, i el president de la formació, Jaume Bartumeu, en una compareixença anterior.
El cap de la llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig, i el president de la formació, Jaume Bartumeu, en una compareixença anterior.

Roig proposa estudiar la gratuïtat del transport públic per fomentar-ne l’ús


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Progressistes-SDP considera que cal elaborar un pla integral de mobilitat que “posi solució a curt i mitjà termini” als problemes de circulació que hi ha al país, un pla que abordaria la problemàtica des de diferents vessants i en què l’aposta per un transport públic net i de qualitat hi tindria un rol fonamental.  
Així ho va assegurar ahir el  conseller lauredià i cap de la llista nacional de la formació als comicis del 7 d’abril vinent, Josep Roig, que entre les propostes amb relació al transport públic va incidir en la necessitat de replantejar el cost del servei per a l’usuari per tal d’incentivar-ne l’ús estudiant fins i tot la possibilitat que pogués ser gratuït, en una iniciativa similar a la que ja es porta a terme a Bolonya (Itàlia). En tot cas, i per si no pogués ser gratuït, Roig sí que va destacar que cal aconseguir que “el cost del transport públic no sigui un impediment a l’hora d’utilitzar-lo”.
A més, amb la finalitat d’assegurar “la regularitat i rapidesa d’aquest servei públic”, el candidat progressista va incidir en la necessitat de “tancar realment” al trànsit d’altres vehicles el carril bus i evitar, com passa molts diumenges, que els turistes que retornen al seu país “es trobin fent cua en dos carrils”.
D’altra banda, Roig, que va lamentar “la manca de previsió del Govern de DA i la nul·la capacitat d’anticipar-se als problemes que afecten els ciutadans, també en aquesta qüestió”, va plantejar l’opció de mirar d’ubicar aparcaments a les entrades i sortides del país perquè els visitants hi puguin estacionar els vehicles i d’estudiar alternatives de mobilitat al trànsit rodat, com “podria ser el transport per cable o altres”.
En aquesta línia, Roig va explicar que la formació és partidària d’estudiar el projecte ferroviari per enllaçar el Pas de la Casa amb la localitat francesa de Porta, ja que es tracta “no només d’una millora de les connexions, sinó també d’una millora quant a sostenibilitat” i per tant d’una “proposta alineada en la idea de Progressistes-SDP per millorar les comunicacions al país”.
Així mateix, Roig, que va carregar contra els responsables de Mobilitat per “l’experiment” de la prova pilot a la Massana, va incidir en la necessitat de “desenvolupar les infraestructures necessàries”. I en aquest àmbit, el cap de la llista nacional progressista va apuntar a la desviació de la Massana com a “única solució realista i viable” per millorar la mobilitat en aquella zona i per “enllestir i donar prioritat a la desviació de Sant Julià en el tram entre el túnel de la Tàpia i Borda Sabaté”. A més, Roig va apostar també per fer “les gestions necessàries” amb l’executiu espanyol per mirar de resoldre el problema de la zona de la duana que és un autèntic “coll d’ampolla”.

Bartumeu tancarà la candidatura nacional

Igual com en els comicis de fa quatre anys, Jaume Bartumeu tancarà el proper 7 d’abril la llista nacional de Progressistes-SDP, segons va avançar ahir el mateix president de la formació. Així mateix, Bartumeu va avançar que el dissabte 23 de febrer Progressistes-SDP farà un consell nacional en el qual es validaran les diferents candidatures per a les eleccions generals.
Per la seva part, el candidat a cap de Govern de la formació, Josep Roig, no va voler avançar la data en què renunciarà com a conseller de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, tot i que sí va assegurar que hi “renunciaré abans del 27 de febrer”. El substitut de Roig serà el següent de la llista, Josep Lluís Donsión.

Roig
estudiar
transport públic
ús
fomentar-ne
gratuïtat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte