Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller lauredià Josep Roig durant una roda de premsa a la seu de Progressites-SDP.
El conseller lauredià Josep Roig durant una roda de premsa a la seu de Progressites-SDP.

Roig veu “hostilitat” del Govern arran de la negativa per fer l'aparcament de sota del vial


Escrit per: 
Agències / Foto: M.M.

La negativa de l'executiu a les peticions lauredianes per ubicar un aparcament sota del vial de desviació que actualment s'està construint, ha tornat a generar, un cop més, malestar entres les files comunals, concretament al conseller de Cultura, Josep Roig. “El Govern s'estima més omplir l'espai buit que quedi amb runa que no pas fer un aparcament”, ha exemplificat el també candidat a cap de Govern per Progressistes-SDP. El conseller ha qualificat l'aparcament, pel qual el comú ja havia reservat una partida pressupostària per finançar-lo, com una infraestructura “estratègica i important” per la zona. “El Govern de DA mostra, un cop més, hostilitat, bloqueig i falta de voluntat per resoldre les mancances de Sant Julià de Lòria, van en contra de la parròquia”, constata Roig. 

L'executiu, durant la sessió de control del dimecres passat, també va declinar ubicar una rotonda a l'alçada del carrer Isidre Valls per facilitar l'entrada dels vehicles a la parròquia i el canvi de sentit, també en el marc del projecte del vial. “És de sentit comú i aporta més seguretat”, destaca el conseller. De tot plegat, l'executiu es va justificar al·legant problemes de seguretat, amb el cas del pàrquing, retard en les obres si es feia la rotonda i problemes amb el conveni signat amb els propietaris que impedien l'accés a l'aparcament. Per Roig tot excuses. “Volen veure problemes on no n'hi ha per bloquejar els projectes de millora; en canvi, per enderrocar un edifici al mig d'Andorra la Vella no hi ha cap inconvenient”, recorda el conseller en referència a l'antiga caserna dels bombers que havia de servir per ubicar-hi el projecte fallit del The Cloud.

Més enllà dels projectes fallits, Roig ha carregat contra la construcció del vial perquè aquest no connecti amb el túnel de la Tàpia i també passi per l'interior de la parròquia. “Un desviament hi és o no hi és, el que tindrem és un desviament a mitges que no solucionarà els problemes de trànsit que pateix la parròquia i que són un problema d'àmbit nacional”, critica. El candidat d'SDP considera que quedarà un poble “esberlat”. Davant de la justificació del cap de Govern, Toni Martí, que apunta que s'ha empès aquesta solució perquè la parròquia no quedi aïllada és “una excusa poc lògica” perquè si el vial dona la possibilitat d'entrar a Sant Julià el poble ja no queda aïllat i posa l'exemple de la desviació d'Encamp.

Roig
hostilitat
Govern
veu
aparcament
vial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte