Diari digital d'Andorra Bondia

Romeva demana ratificar el conveni per a la biodiversitat


Escrit per: 
Marià Miño / Foto: A. R.

L’eurodiputat d’Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Raül Romeva, va instar ahir el Govern a ratificar el Conveni de les Nacions Unides sobre la diversitat biològica.

Romeva, que va presentar a Andorra les propostes de la formació per a les eleccions catalanes juntament amb el candidat per Lleida, Francesc Pané, va advocar per la lluita contra les operacions especulatives i per la política del pacte com a via per desenvolupar el procés democràtic. 
Durant la visita al Principat, l’eurodiputat es va mostrar sorprès que el Principat “encara no sigui una de les parts que han ratificat la convenció sobre la biodiversitat, conjuntament amb l’Estat del Vaticà i amb els Estats Units”, i va afegir: “Cal començar a valorar aquest tipus de compromisos, que destaquen elements que fins ara hem menystingut.” En contrapartida, Francesc Pané va mostrar la seva gratitud al Govern per “haver decidit pertànyer a l’Institut Ramon Llull i acompanyar la cultura catalana en aquest procés d’internacionalització”.
Romeva, que va defensar la fórmula del tripartit de cara a la propera legislatura, va argumentar que “la pluralitat de forces permet negociar més que en la confrontació de dues formacions polítiques”. En aquest sentit, Romeva va apuntar que “la democràcia és debat, és acord, no és imposició”. Pel que fa a la situació actual de la política andorrana, el representant d’ICV al Parlament Europeu va afirmar que “cal tenir les idees clares i la capacitat de confrontar-les” i va assenyalar “la necessitat de fer les reformes legislatives que pertoqui”. 
El polític català també va fer referència al Principat en expressar l’aposta de la formació per l’economia productiva i per combatre les bombolles financera i immobiliària. “Només ens en sortirem si apostem per l’activitat econòmica real”, va sostenir Romeva sobre aquesta qüestió, i va afegir que cal “imposar a l’especulació el cost que fins ara se li ha perdonat”. Finalment, va concloure que a més de la transparència bancària també és important que hi hagi un control dels fluxos financers.
D’altra banda, el candidat d’ICV per Lleida va exposar les grans línies de la coalició, que passen per fomentar un creixement econòmic sostenible, tant en el sentit ecològic com social. Pané  va apostar per la promoció de les energies renovables i va afirmar que “ningú es pot quedar en risc d’exclusió social, especialment en un moment de crisi”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte