Diari digital d'Andorra Bondia
L’ambaixador d’Espanya al Principat, Àngel Ros, al seu despatx.
L’ambaixador d’Espanya al Principat, Àngel Ros, al seu despatx.

Ros diu que seria positiu que Andorra fos en el projecte olímpic al Pirineu


Escrit per: 
M.S.

L’ambaixador d’Espanya al Principat, Àngel Ros, considera que seria “molt positiu” que Andorra pogués formar part d’un projecte olímpic al Pirineu, i que seria “perfecte” que fos ja present en la iniciativa Barcelona-Pirineus de cara als Jocs del 2030, després que aquest projecte hagi rebut el vistiplau del Comitè Olímpic Internacional (COI).
Ros, que va recordar que quan era alcalde de Lleida va estar vinculat a diferents projectes de Jocs Olímpics d’hivern –el que es va impulsar des de Saragossa i Jaca i el que es va intentar liderar des de Barcelona–, va explicar que Andorra no podia formar part d’aquestes inicitives ja que el “COI tenia com a restricció que havia de ser un únic país”. Actualment, va continuar l’ambaixador, “aquesta restricció no hi és i per tant no hi ha cap raó perquè en un projecte olímpic no hi pogués ser Andorra”.
A més, la presència del Principat en un projecte olímpic ajudaria també a què Andorra fos més coneguda. I és que més enllà de Catalunya, Ros considera que el país “no és prou” conegut a la resta d’Espanya i que, a més a més i “malauradament, hi ha estereotips”. Així, l’ambaixador es va mostrar convençut que “es focalitza molt a Andorra en l’àmbit d’oportunitat comercial, i en canvi no és coneguda en tota la seva vessant paisatgística i turística de natura i d’esport”.
En aquest sentit, Ros, que va incidir en què “cal fer un esforç” per donar a conèixer més tota aquesta “vessant pirenaica”, va destacar que les finals de la Copa del Món d’esquí del març vinent a Grandvalira seran “molt importants” per avançar en aquesta direcció.

Marca Pirineus
De retruc a més, esdeveniments d’aquestes característiques, com podrien ser uns Jocs Olímpics d’hivern amb la presència d’Andorra o la cita del gran circ blanc entre d’altres, contribuirien en el desenvolupament de la marca Pirineus.
“En la meva anterior responsabilitat política sempre havia defensat que la gran marca pendent del turisme, en aquest cas català i espanyol, era la marca Pirineus, i no m’estic mai de comparar-la amb la marca Alps”, va destacar l’ambaixador, que va incidir en el fet que “els països que participen de la marca Alps han fet aquest esforç que, en el cas dels Pirineus, Espanya i França no han fet”. 
Així, Ros, que va garantir també el suport del país veí en aquest àmbit, va incidir en la importància de desenvolupar aquesta iniciativa i que Espanya, França i Andorra afrontin “l’assignatura pendent que tenen de desenvolupar i treballar plegats aquesta marca”. I és que per l’ambaixador, que va remarcar que aspectes com la natura, el medi ambient i la sostenibilitat estan cada vegada “més valorats”, el desenvolupament d’aquesta marca i la promoció conjunta d’aquest territori i les seves possibilitats pel que fa al turisme esportiu i al de natura seria “molt beneficiós per Espanya, França i també per Andorra”.

Exemple en turisme
Precisament, i pel que fa al turisme esportiu, l’ambaixador d’Espanya va lloar la capacitat del Principat per aconseguir allargar la temporada més enllà de l’esquí, i va assegurar que Andorra és un dels exemples en què es pot veure una major desestacionalització del turisme.
“He tingut la sort de venir a l’estiu i he vist la importància també que té el turisme esportiu més enllà de l’esquí, i crec que aquí s’han fet els deures com han fet molt poques zones d’esquí d’Europa”, va assegurar Ros, per qui el Principat pot també presumir d’altres aspectes, com per exemple la transformació que ha viscut la plaça financera. “Crec que a Andorra s’ha donat una gran lliçó, que és superar una crisi enorme i adaptar-se als criteris de transparència”, va destacar l’ambaixador, que va remarcar que “avui el sistema bancari andorrà està competint amb l’europeu en igualtat de condicions, i això és un mèrit que cal reconèixer a Andorra”.

Ros
olímpic
Pirineu
Andorra
positiu
projecte

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte