Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, al Consell d'Europa.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, al Consell d'Europa.

Rossell participa en la conferència de ministres de Justícia al Consell d'Europa


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, participa en la conferència de ministres de Justícia del Consell d'Europa que té lloc a Estrasburg aquest dilluns i dimarts. La reunió ministerial, que es desenvolupa sota la presidència de França, debat sobre la justícia a Europa tenint en compte el desafiament que suposa la digitalització.

En la seva intervenció, Rossell ha destacat que els nous mitjans d'informació i de comunicació influeixen en la relació entre l'estat i els ciutadans com a eina per construir ciutats més obertes, transparents i representatives. Així mateix, el ministre ha refermat la convicció del Govern en l'aparició de les noves tecnologies per tal d'optimitzar i actualitzar els processos per tal de ser més eficaços.

El ministre també ha remarcat que, per tal d'aconseguir el compliment de l'objectiu de desenvolupament sostenible número 16 (pau, justícia i institucions sòlides), s'ha de treballar, entre altres, en la consolidació d'un marc regulador que respongui als desafiaments de l'evolució tecnològica per tal d'eliminar les desigualtats i la discriminació per tal de promoure un Govern just i solidari, que afavoreixi un canvi cultural a les institucions públiques.

Conferència Iberoamericana de ministres de Cultura

Per altra banda, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, liderarà aquesta setmana la XX Conferència Iberoamericana de ministres de Cultura que es celebra aquest dimecres i dijous a Bogotà, la qual també comptarà amb la presència del president de Colòmbia,  Iván Duque, i de la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan. Tots tres inauguraran una trobada ministerial que té com a objectiu aprofundir el diàleg i generar els consensos sobre l'aportació de la cultura per al compliment de l' Agenda 2030, ressaltant el paper de la cooperació pel que fa a la promoció de la diversitat i el patrimoni cultural així com de les  indústries culturals i creatives.

Al llarg de la trobada hi haurà diverses conferències moderades per Riva que tindran la innovació i la cultura com a eixos centrals, com per exemple, la quina inaugurarà la segona jornada de la trobada ministerial sota el títol 'La informació i indicadors per a generar coneixement'. Les jornades de treball conclouran amb la signatura de la declaració conjunta que serà elevada als caps d'Estat i de Govern.

Rossell
participa
conferència
ministres
justícia
Consell d'Europa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte