Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Maria Rossell, durant la seva intervenció telemàtica al Congrés de Nacions Unides.
Josep Maria Rossell, durant la seva intervenció telemàtica al Congrés de Nacions Unides.

Rossell referma el compromís amb l'Agenda 2030 al Congrés de l'ONU de Kyoto


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha refermat el compromís d'Andorra en la implementació dels objectius per el desenvolupament sostenible que recull l’Agenda 2030 en el Congrés de les Nacions Unides per prevenir el delicte i la justícia penal que se celebra se celebra de manera semipresencial fins al 12 de març a Kyoto (Japó), segons ha informat l'executiu.

Rossell ha intervingut en el segment d’alt nivell del congrés on ha subratllat la importància del congrés a fi d’identificar accions inclusives efectives i coordinades per prevenir el delicte i la justícia penal en línia amb l’Agenda 2030.

En la seva al·locució, el ministre ha referit a l’experiència d’Andorra en la gestió de la pandèmia de la Covid-19 des de la vessant de la seguretat jurídica per garantir la seguretat pública i ciutadana. En aquest context, ha posat en relleu que Andorra s’ha guiat pels principis de respecte, civisme i responsabilitat dels ciutadans i poders públics. D’altra banda, ha subratllat el compromís d’Andorra per la justícia en l’àmbit juvenil mitjançant, entre d’altres, accions de prevenció en els àmbits educatius i socials, així com l’agilització i modernització del sistema penal per fer front de manera eficaç als nous delictes transnacionals, tals com la delinqüència organitzada, el blanqueig, ciberdelicte, tràfic de mercaderies i de persones.

El ministre també ha subratllat la importància de la cooperació internacional en la lluita contra la delinqüència organitzada en base als Convenis internacionals i les xarxes regionals.

El congrés té lloc cada cinc anys i reuneix experts de tots els Estats membres de les Nacions Unides amb l’objectiu d’establir l’agenda internacional en prevenció del delicte i justícia penal per els propers anys. A tal efecte, es preveu l’adopció de la Declaració de Kyoto, que identifica accions concretes en els àmbits esmentats, entre altres, el paper i apoderament dels infants, la dimensió econòmica, la reducció de la reincidència, la millora dels processos d’investigació penal, així com la promoció de l’estat de dret, i l’accés a la justícia. De manera transversal, es tracten els temes com la lluita contra la corrupció i el tractament en profunditat de la cooperació internacional per prevenir la delinqüència organitzada transnacional.

Rossell
referma
Compromis
l'Agenda 2030
Congrés de l'ONU
Kyoto
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic