Diari digital d'Andorra Bondia

Saboya aborda l’aplicació de l’Acord Monetari amb la CE


Escrit per: 
Redacció

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha fet una visita de treball a Brussel·les per mantenir diverses trobades amb alts càrrecs del Servei Europeu d’Acció Exterior i representants de la Comissió Europea, amb el triple objectiu d’abordar l’aplicació de l’Acord Monetari i el model d’apropament i relació amb la Unió Europea, i informar del procés d’obertura econòmica.

Així, el ministre s’ha reunit amb el cap d’unitat de la Direcció General d’Afers Econòmics i Financers de la Comissió Europea, Benjamin Angel, amb l’objectiu de preparar el treball necessari per a l’aplicació de l’Acord Monetari.
Saboya també ha mantingut reunions amb el director per Europa i Àsia central, Miroslav Lacjak, i el cap d’unitat dels països de l’Europa occidental no membres de la UE, Gianluca Grippa, per donar continuïtat a les converses sobre el marc institucional adequat per als microestats per una participació progressiva al mercat interior.
D’altra banda, el titular d’Afers Exteriors s’ha entrevistat amb la directora encarregada de la governança del mercat únic de la Direcció General de Mercat Interior i Serveis, Emer Daly, i el cap d’unitat d’Afers Internacionals, Olivier Salles, amb l’objectiu d’abordar l’evolució del model d’acostament a la Unió Europea i informar del procés d’obertura econòmica al Principat.
Saboya ha mantingut també una trobada amb el representant permanent de Xipre a la Unió Europea, Kornelios Korneliou, que presidirà el Consell de la Unió a partir del mes de juliol que ve, donant continuïtat a l’actual presidència danesa. Durant les diferents reunions, el ministre d’Afers Exteriors ha aprofitat per presentar les línies de l’obertura econòmica del Principat.
El ministre d’Exteriors ha estat acompanyat per l’ambaixadora del Principat d’Andorra a la Unió Europea, Eva Descarrega, i pel conseller de l’ambaixada Xavier Trota.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte