Diari digital d'Andorra Bondia

Saboya agraeix a Hongria la sensibilitat pels petits estats


Escrit per: 
Redacció

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut a la tarda una trobada amb l’ambaixadora d’Hongria, Edit Bucsi, que va servir per refermar les relacions entre Andorra i la república hongaresa. Durant la reunió, Saboya va aprofitar per agrair la sensibilitat mostrada per Hongria durant la presidència de la Unió Europea a l’hora de recollir en el seu informe final el posicionament d’Andorra en el seu procés d’acostament a Europa.

Concretament, Bucsi va exposar a Saboya que la Unió Europea continuarà negociant un nou marc de treball institucional per a les relacions entre la Unió i els microestats.
Per la seva part, el titular d’Afers Exteriors va expressar a Bucsi la voluntat del Principat d’enfortir les relacions bilaterals entre els dos estats i també d’analitzar l’oportunitat de fer una visita institucional a Hongria.
Finalment, l’ambaixadora hongaresa va informar de la candidatura d’aquest país al Consell de Seguretat de les Nacions Unides per entrar-hi com a membre no permanent durant el període 2012-2013.
Cal destacar que abans de mantenir la reunió de treball amb el ministre d’Afers Exterios, la diplomàtica hongaresa va tenir una altra trobada institucional amb el cap de Govern, Antoni Martí, en què també es va aprofitar per abordar la relació existent actualment entre els dos estats.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte