Diari digital d'Andorra Bondia

Saboya critica que s'aprofitin les mancances del Govern per anar en contra dels interessos de l'Estat


Escrit per: 
Agències

El portaveu del Partit Reformista, Gilbert Saboya, ha opinat aquest divendres respecte el debat que es va produir dijous al Consell General en relació a l'emissió de deute públic i la pregunta formulada per Eusebi Nomen.

Saboya ha dit que probablement el parlamentari d'ApC té raó en part de l'explicació, si és que no figuren els 100 milions en els pressupostos, 'perquè són variacions d'actius i passius financers que entraran aquest any i no hi figuren' i, per tant, 'es tracta d'un error tècnic que el Govern ha de solventar'. Ha afegit que el ministre de Finances, Pere López, no es va saber defensar perquè 'no pot donar per suposat que d'aquí un any es farà un emissió de deute públic quan no la té assegurada per les entitats bancàries'. Dit això, però, Saboya critica l'actitud de l'oposicó quan utilitza aquesta 'mancança del Govern' per generar 'inseguretat en l'inversor' i anar en 'contra dels interessos de l'Estat'. Ha afegit que un i altre són mals exemples de fer política.
Gilbert Saboya ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa El Matinari d'AD Ràdio. Un dels principals impulsors del Partit Reformista, en vies de constitució, també ha parlat sobre la necessitat de reduir la despesa de funcionament de l'administració. 'Sha de posar ordre en l'àmbit de la despesa, és la prioritat absoluta de qualsevol Govern', ha assegurat, ja que si 'baixa el nivell d'ingressos, ha de baixar el nivell de despesa' òbviament en les inversions, però també en les despeses de funcionament. Saboya creu que 'algú ha d'acabar dient que ens hem d'estrènyer el cinturó'.
El reformista ha qualificat la legislatura de 'mig fallida' i que hi ha 'la sensació d'esgotament, no hi ha vies de diàleg', i que 'no serveix de gran cosa més allargar aquesta agonia'. Sobre la data de l'assemblea que ha d'acabar constituint el Partit Reformista, Saboya l'ha situada a finals d'any 'o principis de l'any vinent', ja que el mes de desembre és una època en què 'hi ha molta feina'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte