Diari digital d'Andorra Bondia
Saboya tracta temes de fiscalitat i l’apropament d’Andorra a la UE durant la seva visita a Suècia  Gilbert Saboya, i la seva homòloga sueca, Margot Wallström
Saboya tracta temes de fiscalitat i l’apropament d’Andorra a la UE durant la seva visita a Suècia Gilbert Saboya, i la seva homòloga sueca, Margot Wallström

Saboya tracta temes de fiscalitat i l’apropament d’Andorra a la UE durant la seva visita a Suècia


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es troba de visita oficial a Estocolm per tal de reunir-se amb la seva homòloga sueca, Margot Wallström, així com amb el secretari d'Estat d'Afers Internacionals i de la UE, el secretari d’Estat de Finances, el director general de Comerç Exterior i amb el president de la Comissió de la Unió Europea del Parlament suec, segons ha informat l'executiu.

D’aquesta manera, durant el matí, el ministre s’ha vist amb el secretari d'Estat d'Afers Internacionals i de la UE, Hans Dahlgren, amb qui ha pogut conversar al voltant de l’apropament d’Andorra a la Unió Europea i al qual ha explicat en quin punt es troben les negociacions, tant les conjuntes amb Mònaco i San Marino, pel que fa al marc institucional, com la negociació bilateral pel que fa el marc sectorial i quina és l'evolució d’aquestes negociacions des de la darrera visita del secretari d'Estat del passat mes d’octubre. Respecte a la reunió amb el secretari d’Estat de Finances, Ulf Holm, la trobada s’ha centrat en els passos duts a terme per part d’ Andorra en temes de fiscalitat, i en com s’han establert les vies d’intercanvi d’informació fiscal amb la UE i d'intercanvi automàtic en matèria tributària amb l'OCDE. Saboya ha explicat a Holm quins han estat els països amb els quals s’han signat els convenis de no doble imposició. 

A continuació, Saboya s’ha reunit amb la ministra d’Afers Exteriors, Margot Wallström, amb qui ha pogut fer seguiment de diversos assumptes d’interès mutu i amb qui ha conversat al voltant de l’estat de les negociacions per a un acord d’associació amb la Unió Europea. Ambdós ministres també han parlat sobre el procés d’obertura econòmica d’Andorra i l’impuls a les polítiques de diversificació econòmica que es duen a terme des del Govern. Wallström ha compartit amb Saboya la seva preocupació per la crisi dels refugiats que viu Europa. En la reunió també s’ha manifestat la predisposició d’avançar en matèries d’interès comunes. Els ministres han celebrat les excel·lents relacions que mantenen ambdós estats. 

Durant la tarda el ministre s’ha trobat amb el president de la Comissió de la Unió Europea al Parlament suec, Carl Schlyster. A continuació s’ha reunit amb la directora general de Kommerskollegium, Anne Stellinger, l’organisme autònom suec per al Comerç Exterior, qui ha explicat a Saboya l’enfocament del procés d’obertura viscut a Suècia i com aquest organisme ha impulsat les polítiques d’accions destinades al lliure comerç.

Gilbert Saboya
visita
Estocolm
Suècia
Exteriors

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte